00 Kč

Pöttinger TERRIA

Pöttinger TERRIA
Pöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIAPöttinger TERRIA
Značka:
Pöttinger
Obchodní číslo:
0005740

Kontaktní osobaSTUCHLÍK Petr

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

Užitečné přednosti

Třířadé provedení

  • Díky kompaktní konstrukci rámu jsou půda a organické zbytky intenzivně promíchávány i při menších rychlostech a nižší tažné síle.
  • Dále je možné dosáhnout hlubšího kypření, homogenního míchání a spolehlivého rozložení slámy.
  • Díky své krátké konstrukci se stroj perfektně přizpůsobí velmi nerovnému a kopcovitému terénu.

Pro dokonalé zpracování

Pracovní nástroje jsou uspořádány symetricky podél tažné linie. Tím je zajištěno rovnoměrné zpracování půdy bez působení stranových sil.

  • Spolehlivé vtažení do země za všech podmínek - zpracování velmi tvrdých suchých půd.
  • Dobře sladěné rozteče radliček přispívají k přesvědčivému efektu míchání při dostatečné průchodnosti.
  • Důsledné dodržování pracovní hloubky po celé šířce.
  • Rovnoměrné opotřebení radliček snižuje frekvenci intervalů jejich výměny.

Přesvědčivé po celé linii

Dokonalé přizpůsobení nerovnostem je předpokladem pro rovnoměrnou kvalitu zpracování po celém pracovním záběru, protože každý čtvereční metr půdy je cenný. Kromě nově vyvinutých opěrných kol zajišťují nejlepší výsledky práce i další technická vylepšení.

Plně hydraulické nastavení hloubky

Aby bylo možné rychle a přesně reagovat na všechny provozní podmínky a požadavky uživatelů, je TERRIA standardně vybavena systémem pro hydraulické nastavení hloubky. Průtok okruhů pro opěrná kola a válce zajišťuje rovnoměrné zvedání a spouštění pracovního nářadí. To znamená, že stroj je vždy vyrovnán přesně a rovnoběžně se zemí. Hloubkové nastavení lze provést také během pracovního nasazení. Velká a snadno čitelná stupnice na přední straně rámu umožňuje rychlou kontrolu požadované hloubky.

Stabilní opěrná kola

TERRIA se záběry 4 a 5 metrů je vybavená dvěma čelními koly a záběr 6 m je osazený dvěma páry opěrných kol. Spolu s hydraulicky nastavitelnými zadními válci udržují kola stroj v požadované pracovní hloubce. Robustní uložení kol a rozměry pneumatik 11,5/80-15,3 spolehlivě dodržují správnou polohu pracovních orgánů. To znamená, že je vždy zajištěné rovnoměrné zpracování až po nejvzdálenější radličku.

Variabilní válec oje

Tažná oje je vybavena hydraulickým válcem, který lze nastavit v plovoucí poloze nebo pevně pomocí otočných podložek. Toto řešení podporuje vtažení stroje do půdy i vyhloubení na souvrati.

  • Plovoucí provoz: Podmítač sleduje obrysy pole ve směru jízdy. To zlepšuje kopírování nerovností a umožňuje tak jednotnou kvalitu práce.
  • Provoz s pevným uložením: Podmítač přenáší přídavné zatížení na zadní nápravu traktoru. To zlepšuje trakci a tím zvyšuje přenos výkonu motoru traktoru.

Provozní jistota

Bezporuchový provoz

Výška rámu poskytuje dostatečnou průchodnost půdy, slámy a veškeré organické hmoty. Kromě toho byly optimálně upravené také rozteče nosníků radliček. Harmonická interakce pro váš úspěch v terénu.

V pracovní poloze jsou kola podvozku zvednutá daleko za rám. Opětovná garance bezproblémové průchodnosti a eliminace znečištění brzd.

 

Dobře promyšlené rozdělení

TERRIA se záběrem 4 a 5 metrů je vybavena dvěma koly podvozku. Provedení 6 metrů může být volitelně vybavené čtyřmi koly podvozku. Tímto způsobem je vlastní hmotnost stroje optimálně rozložená a následně je umožněné i nízké zhutnění půdy.

Dostatečný prostor

Konstrukce umožňující malý poloměr otáčení i v agregaci s traktorem se širokými nebo dvojitými pneumatikami. Pro ještě větší komfort lze volitelně vybrat prodloužené oje o 1 m.

Snadno a cíleně

Velký průměr i šířka pneumatik výrazně snižují opětovné nežádoucí utužení půdy. Pneumatiky s velkými rozměry umožňují klidný chod stroje za všech podmínek a rovněž snižují valivý odpor.

Vzduchové nebo hydraulické brzdy jsou ve výbavě na přání. Je zaručena bezpečná jízda až do maximální povolené rychlosti.

Bezúdržbové jištění

PÖTTINGER dále optimalizoval své stávající NONSTOP jištění radliček proti přetížení. To je nezbytné pro bezproblémový provoz, zejména u velkých překážek a kamenů. Proto byla nabídka rozšířena také o hydraulické provedení.

  • Maximální dráha výkyvu radliček.
  • Ochrana vlastního stroje a pracovních orgánů.
  • Přídavné jištění střižným šroubem pro ještě větší ochranu.
  • Na oji umístěný velký manometr pro kontrolu uvolňovacího tlaku hydraulických prvků NOVA.

Osvědčené mechanické jištění

Zavedené pružinové jištění proti přetížení pro každou radličku s jisticí silou 600 kg. Spolehlivá ochrana všech pracovních orgánů. Po překonání překážky je radlička automaticky vsunutá zpět do pracovní polohy. Jištění bez mazacích míst šetří náklady na údržbu.

Hydraulické jištění s plnou flexibilitou

Pro splnění požadavků silně se měnících podmínek existuje možnost hydraulické ochrany proti přetížení. Vypínací síla maximálně 650 kg se pohodlně nastavuje ze sedadla traktoru. Také hydraulické jištění je bezúdržbové.

Komfort

Nastavení podle potřeby

Poloha stranových radliček

Obě stranové radličky jsou ke slupici připevněné pouze jedním šroubem. Dvě polohy pro plnou flexibilitu.

  • Plochá poloha pro zpracování v celém horizontu při nižší potřebě výkonu traktoru.
  • Horní poloha radliček se zlepšeným míchacím efektem.

Poloha slupice

Dvě polohy šroubů pro nastavení sklonu slupic dle podmínek nasazení. Různé polohy slupic pro jistotu vniknutí radliček do půdy i při zpracování suchých a tvrdých půd. Šrouby současně plní přídavnou funkci střižné pojistky. To platí pro mechanické i hydraulické jištění NOVA.

Osvědčené nářadí

Bezúdržbové tvarované srovnávací disky s průměrem 400 mm jsou zajištěné proti překážkám (kameny) pomocí gumových tlumičů. Při změně polohy válce (hloubky zpracování) se automaticky změní i poloha všech disků. To znamená, že není třeba opakovaně měnit pracovní hloubku.

Jemné doladění disků lze provést pomocí snadno přístupných klik. Po nastavení je zachovaná poloha disků vůči válcům při každé změně hloubky zpracování.

Usměrňovací desky rovnají pole

Krajové kryty, které lze libovolně výškově i úhlově nastavit, zabraňují vzniku náspů a jsou na obou stranách . V případě nárazu na překážku se může díky spirálové pružině usměrňovací kryt vykývnout dozadu.

Bezproblémová silniční doprava

Všechny modely TERRIA jsou vybavené tlumicími prvky odpružení. Prostřednictvím válců podvozku jsou tlumené rázy a vibrace. Pro dosažení optimálního odpružení se posune rám do správné polohy, která je uvedena na zadní stupnici. Odpružení umožňuje bezpečný pohyb po silnici nebo polní cestě celé soupravy včetně řidiče.

Hmotnost podmítače je rovnoměrně rozložena díky vhodně umístěnému integrovanému podvozku. Klidný chod pro bezpečnost při dopravě.

Automatické zajištění pro dopravu

Změna parcely musí často proběhnout rychle. Transportní zámek se uvolní aktivací řídicí jednotky pro nastavenou hloubku zpracování. Následně lze stroj přestavit do požadované polohy. Ušetříte si ruční manipulaci se strojem a tím i drahocennou pracovní dobu.

Hospodárnost a variabilita

S úsporou nákladů

Při zachování vhodného promíchání půdy je zapotřebí méně tažné síly. To vede k nižší spotřebě paliva a k redukci nákladů spojených s opotřebením. Na konci pracovního dne to znamená úsporu, a tedy větší zisk. Pokud jde o opotřebitelné díly, představuje PÖTTINGER nejvyšší kvalitu materiálu. Výsledkem jsou prodloužené intervaly výměny dílů a nižší náklady.

Vyvážený koncept

Konstrukce rámu zajišťuje středové centrování podmítače přesně za traktor. Lze tedy využít potenciál celé soupravy. Optimalizace přesných navigačních systémů pro perfektní následné jízdy. Nejvyšší produktivita pro nejvyšší požadavky.

Splňující očekávání

Naše tažené podmítače byly zkonstruovány tak, aby uvedená šířka stroje odpovídala skutečnému záběru. Při nasazení využijete maximální pracovní záběr i kompaktní rozměry při dopravě.

Integrovaný podvozek

Kola podvozku jsou uspořádána přímo v rámu v blízkosti pracovních nástrojů. Kompaktní celková délka nabízí praktické možnosti při práci na poli. I za mokra dochází k neustálému čištění.

  • Těsný poloměr otáčení a čisté zakončení rohů pole.
  • Nízké svislé zatížení připojovacího bodu traktoru.
  • Speciální spojení umožňuje rychlé vtažení stroje do půdy i vyhloubení na souvrati.
  • Rozměry pneumatik: 15,5/80-24.

Solidní opětovné utužení

Různorodá nabídka válců

Volba je na Vás ... V závislosti na typu půdy nabízí firma PÖTTINGER široký program válců.

Celý výrobní program válců se vyznačuje přesným zpracováním a robustní konstrukcí. Stranová ložiska jsou konstruována pro nejvyšší zatížení a nevyžadují žádnou údržbu.

Segmentový válec TANDEM CONOROLL

Tandemový válec CONOROLL se skládá ze dvou válců. Válce s tandemovým uspořádáním s průměry 560 mm. Šířka segmentů je 80 mm. Segmenty s oboustranným uchycením jsou kónicky uspořádané vpravo a vlevo.

  • Dvě řady válců s garancí nosnosti i při zpracování lehkých půd.
  • Nastavitelný úhel vzájemné polohy válců pro individuální nastavení výšky v závislosti na hloubce zpracování a podmínkách nasazení.
  • Do sebe zapadající válce zajišťují drobení půdních částic a čistí mezery mezi segmenty válců - bez nutnosti použití škrabek.

Řezací válec PACKER

Lisované krajové disky pro ochranu ložiska a uložení (minimalizace namotávání rostlinných zbytků). Průměr válce 550 mm a 8 disků na 1 m záběru. Optimální pro lokální klínové utužení půdy (vhodné pro vsakování vody do půdy) a tvorbu půdní struktury. Škrabky s přídavnou vrstvou proti opotřebení.

  • Podpora absorpce vody a prodyšnosti půdy.
  • Ideální při zpracování velkého množství organické hmoty.
  • Dobrá práce i na kamenitých a vlhkých půdách.

Gumový mačkací válec

Válec s průměrem 590 mm se sníženým valivým odporem. Speciální profil umožňuje opětovné utužení v pásech Škrabky s přídavnou vrstvou proti opotřebení.

  • Vhodný válec pro zpracování různorodých půd.
  • Konstrukce pro maximální zatížení.
  • Pásové utužení půdy.

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika