00 Kč

Pöttinger AEROSEM

Značka:
Pöttinger
Obchodní číslo:
0003614
Vzdálenost mezi 2 řadami botek:
30 cm
Plnící výška zásobníku osiva:
196 cm
Ostatní výbava:
stupátko pro obsluhu

Kontaktní osobaSTUCHLÍK Petr

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

Pöttinger AEROSEM

aerosemaerosem

Pöttinger AEROSEM je nová generace nesených univerzálních pneumatických secích strojů pro setí obilovin a přesné setí kukuřice. Inteligentní distribuční systém IDS Vám otvírá nové možnosti setí do řádků s různou roztečí a úspory osiva. S precizním setím (PCS) máte možnost přesného setí kukuřice integrovaný do pneumatického secího stroje.

INTELIGENTNÍ DISTRIBUČNÍ SYSTÉM

Nově vyvinutý inteligentní distribuční systém (IDS) pro ovládání jednotlivých botek nabízí zcela nové možnosti dávkování osiva do řádků vč. kolejových. Se systémem ovládání POWER CONTROL nebo ISOBUS a elektrickým dávkováním osiva neexistují žádné limity. Systém IDS obdržel ocenění na výstavě zemědělské techniky Agritechnica 2013. Umožňuje měnit z kabiny: rozteč řádků, rozchod kolejových řádků, šířku kolejových řádků, řazení speciálních kolejových řádků, doplňkové systémy kolejových řádků, poloviční vypínání řádků na levé nebo pravé straně. Mimo to spoří až 6?% osiva při setí kolejových řádků nebo setí na poloviční záběr – IDS automaticky upravuje výsevek. Přebytečné osivo je přiváděno zpět do trubice rozdělovací hlavy a systém podle toho upraví výsevek.

IDS

SYSTÉM PŘESNÉHO SETÍ (PCS)

Jedná se o přídavné výsevní ústrojí pro přesný výsev s pneumatickou dopravou osiva k secím botkám. Pohonem je pomocí hydromotoru. Senzor kontroly průchodnosti osiva současně informuje obsluhu o podélném rozdělení osiva v řádku. Sytém PCS je integrovaný do univerzálního pneumatického secího stroje, čímž zvyšuje jeho využitelnost i tím i návratnost investice. Systém PCS obdržel ocenění na výstavě zemědělské techniky Agritechnica 2013. Stroj lze potom použít pro setí obilovin, řepky, máku; pro přesné setí kukuřice nebo slunečnice, pro přesné setí kukuřice/slunečnice s ukládáním hnojiva pod patu; pro přesné setí kukuřice/slunečnice s podsevem.

PCS PCS + botka PCS pod zasobnikem

BOTKY

Dvoudiskové botky DUAL-DISC s integrovaným formovačem žlábku pro uložení osiva. Přesné vedení osiva v řádku s konstantní roztečí mezi semínky. Váleček pro utužení osiva a výškové vedení botky. Centrální nastavení hloubky setí.

DUAL-DISC

Jednodiskové botky jsou vybaveny bezúdržbovým dvouřadým ložiskem se speciálním těsněním. Vzadu umístěná nastavitelná rotační stěrka je obzvláště odolná vůči opotřebení. Na přední i zadní řadu botek je stejný přítlak a to až 25 kg. Rozteč přední a zadní řady botek je 30 cm což umožnuje dobrou průchodnost.

Klasické univerzální radličkové botky jsou vhodné pro podmínky s menším množstvím rostlinných zbytků. Plastový kryt v zadní časti botky chrání botku před poškozením při jízdě zpět. V přední části jsou vyměnitelné tvrzené hroty s prodlouženou životností. Uložení botek ve 3 řadách s roztečí 25 cm umožňuje výbornou průchodnost. Maximální přítlak botek je 25 kg.

JEDNODISKOVÉ A RADLIČKOVÉ BOTKY

Hloubková a utužovací kolečka pro jednodiskové a radličkové botky slouží pro hloubkové vedení botek a zpětné utužení drážky s osivem. Mají rychloupínání pro jednoduchou, rychlou montáž a demontáž botek. Hloubkové nastavení se provádí pomocí čepů a děrovaných rastrů.

ZÁSOBNÍK OSIVA

Zásobník osiva je u AEROSEM vybavený velkým plnícím otvorem. To umožňuje rychlé a bezproblémové plnění z vaků, nakladačem nebo ruční plnění. Stabilní rolovací krycí plachta slouží i jako ochrana proti vniknutí nečistot, prachu a vlhkosti. Základní objem 1250 lze zvětšit o 600 l (výbava na přání), samozřejmostí je čechrač osiva a vypouštěcí otvor pro zbytkové osivo.

Široká plnící lávka umožňuje bezpečný přístup i plnění. Lávka je vybavena madlem a stranovými sklopnými schůdky na levé straně. V zadní části je umístěno bezpečnostní zábradlí.

VÝSEVNÍ ÚSTROJÍ

Výsevek lze nastavit od 1,5?do 340?kg/ha. Výsevní ústrojí je u AEROSEM koncipované na vysokou preciznost, funkčnost a spolehlivost. Výsevní válečky lze měnit bez nářadí snadno a rychle. Stejně tak je snadné i nastavení výsevku. Pohon výsevního ústrojí je buď mechanický nebo elektrický. Mechanický pohon ostruhovým kolem pohání bezstupňovou převodovku ta pak pohání výsevní ústrojí. Ostruhové kolo je umístěno uvnitř záběru stroje, tím je umožněn rovnoměrný pohon a kolo nepřekáží při dopravě. Elektrický pohon dávkování (volitelná výbava) získává signál rychlosti přes GPS, umožňuje nastavit výsevek z kabiny traktoru, automatické zapínání a vypínání dávkování, souvraťový management s předdávkováním pro úsporu osiva při zachování kvality setí. Poloha záklopky pro kontrolu výsevku je kontrolovaná senzorem. Vypouštěcí otvor s posuvným hradítkem pro rychlé a bezproblémové vypouštění zbytkového osiva ze zásobníku.

ELEKTRICKÉ VÝSEVNÍ ÚSTROJÍ

DOPRAVA OSIVA

Standardně dodávaný hydraulický pohon ventilátoru zabezpečuje požadované množství vzduchu. Velký objem vzduchu s jeho nízkou rychlostí garantuje dokonalé proudění vzduchu - ochrana osiva a mořidla před jeho poškozením. Ventilátor je koncipovaný i pro setí kukuřice. Proud vzduchu s osivem je přivedený do rozdělovací hlavy dlouhou trubicí. Konstrukce hlavy zajišťuje rovnoměrné a přesné rozdělení osiva do každé botky. Neřízené otvory v rozdělovací hlavě lze pro větší meziřádkovou vzdálenost mechanicky aretovat.

U mechanického výsevního ústrojí je možné uzavřít od 2 do 4 řádků na stopu. Trubice je opatřená trychtýřovým pláštěm, který slouží pro zpětné vedení osiva při zapnutí kolejových řádků. Kolejové řádky jsou ovládané automaticky ovládacím panelem COMPASS.

Elektrický pohon dávkování (volitelná výbava) umožňuje, při zapnutí kolejových řádků, rovněž zpětné vedení osiva trychtýřovitým pláštěm v proudu vzduchu. Kolejové řádky jsou ovládané automaticky ovládacím panelem POWER CONTROL nebo systémem ISOBUS. Množství osiva je elektrickým pohonem automaticky zredukované.

ventilátor hlava rez poettinger hlava

Technické parametry

 AEROSEM 3002 ADD AEROSEM 3502 ADD AEROSEM 4002 ADD AEROSEM 3002 A AEROSEM 3502 A AEROSEM 4002 A
Pracovní záběr3 m3,5 m4 m3 m3,5 m4 m
Přepravní šířka3 m3,5 m4 m3 m3,5 m4 m
Plnicí výška zásobníku osiva196 cm196 cm196 cm196 cm196 cm196 cm
Počet botek20
24 ks
28 ks26
32 ks
20
24 ks
28 ks26
32 ks
Rozteč botek15
12,5 cm
12,5 cm15
12,5 cm
15
12,5 cm
12,5 cm15
12,5 cm
Max. přítlak na botky50 kg50 kg50 kg25 kg25 kg25 kg
Vzdálenost mezi 2 řadami dvoudiskových botek30 cm30 cm30 cm
Vzdálenost mezi 2 řadami radličkových botek25 cm25 cm25 cm
Vzdálenost mezi 2 řadami jednodiskových botek30 cm30 cm30 cm
Objem zásobníku1250 l1250 l1250 l1250 l1250 l1250 l
Množství oleje pro pohon ventilátoru35 l35 l35 l35 l35 l35 l
Množství oleje pro pohon PCS25 l25 l25 l
Hmotnost s dvoudiskovými botkami1275 kg1430 kg1612 kg
Hmotnost s diskovými botkami1082 kg1239 kg1332 kg
Hmotnost s radličkovými botkami1025 kg1156 kg1269 kg

Parametry

Vzdálenost mezi 2 řadami botek:30 cm
Plnící výška zásobníku osiva:196 cm
Ostatní výbava:stupátko pro obsluhu
Pohon ventilátoru:hydraulicky
Varianta připojení:připojovací díly
Rozteč botek:12,5 cm
Přepravní šířka:4 m
Pracovní záběr:4 m
Objem zásobníku:1250 l
Počet botek:32 KS
Max. přítlak na botky:50 kg
Nastavení přítlaku botek:mechanicky
Elektrické připojení:1 x Cobo zástrčka se 3 póly
Závěs:návěsný

Média

Video

Dokumenty

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika