00 Kč

PRONA plus SV500 Nádoba na startér 4 l s dudlíkem a plastovým držákem

Nádoba na startér 4 l s dudlíkem a plastovým držákem
Nádoba na startér 4 l s dudlíkem a plastovým držákem
Značka:
Unbranded
Obchodní číslo:
1CH040104030
Katalogové číslo:
SV500
295,24 Kč
na dotaz244 Kč bez DPH

Popis

Nádoba na startér 4 l s dudlíkem a plastovým držákem

Informace o nádobě na startér PRONA plus SV500

Je určena pro speciální hrubozrnný startér, podávaný od 4. dne stáří telat do té doby, než se jej naučí přijímat z misky. Kombinace s cucákem na mléko se používá od porodu do 3. až 6. dne.

Krmná nádoba PRONA plus

Je určena pro speciální hrubozrnný startér, podávaný od 4. dne stáří telat do té doby, než se jej naučí přijímat z misky. Přední světoví chovatelé dobytka využívají při odchovu telat velmi zajímavého poznatku; zkrmování hrubozrnných startérů již v 1. týdnu života telete dochází k výraznému rozvoji trávicího systému telat, kdy hrubé zrno stimuluje sliznici předžaludků.

Používané startéry se v zásadě skládají ze dvou základních podílů

  • Pelet, které obsahují využitelné živiny – suš. mléko, sóju, bílkovinné a glycidové látky, vitamíny, minerální látky, popř. další látky jako zchutňovadla
  • Hrubozrnný podíl, obsahující celá, nebo mačkaná zrna obilovin – kukuřice, ječmene či ovsa

Zkrmováním hrubozrnných startérů se podstatně zvětší plocha sliznice předžaludků a zároveň i produkce trávicích enzymů, což výrazně zvyšuje celoživotní výkonnost zvířat, ale podstatně zlepšuje i využití krmiv, tzv. konverzi živin. Největšího efektu je dosaženo, jestliže se tyto startéry zkrmují ihned po skončení mlezivového období, tj. 3. až 4. dne stáří telat.
Hlavní význam použití krmné nádoby je tedy v tom, že se plně využívá tzv. „sacího reflexu“ a tím se tele naučí velmi rychle tyto startéry přijímat.
Zhruba za týden si tele navykne na příjem startéru z lahve, během dalšího týdne se převede na příjem startéru z krmné misky a krmná nádoba se odebere. Po celé návykové období je postupně snižováno množství zkrmovaného mléka a musí být zajištěn dostatek pitné vody.
Tento startér je zkrmován do 3 měsíců stáří telat. Jestliže se tyto startéry začnou zkrmovat až po mléčném období, tj. od 6-ti týdnů až 2 měsíců, tak se již nikdy nedosáhne takového rozvoje předžaludků a produkce trávicích enzymů zůstává celoživotně o 25 až 30 procent nižší.

Schéma použití krmné nádoby je následující

  • 1. až 3. den zkrmovat mlezivo z krmné nádoby s mléčným cucákem
  • 4. až 7. den podávat mléko 2x denně, během celého dne nechat v krmné nádobě startér s cucákem na granule
  • 8. až 12. den zkrmovat mléko z krmné misky 2x denně, startér nechat celý den v krmné nádobě i v krmné misce. Jakmile tele začne přijímat startér z krmné misky krmnou nádobu z kotce odebrat.

Po další období nadále snižovat podíl mléka, startér zkrmovat ad libitum a postupně navykat telata na kvalitní objemná krmiva.

Katalogová čísla

 VýrobceKatalogové čísloTyp motoruVýrobce motoru
-SV500--

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika