00 Kč

John Deere S

Značka:
John Deere
Obchodní číslo:
0004838

Kontaktní osobaŠTĚPKA Jakub

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

John Deere S

Nové sklízecí mlátičky John Deere řady S jsou vybaveny novými technologiemi pro zvýšení výkonnosti a produktivity, jako ICA2, automatická kalibrace výnosu, Active Terrain Adjust a mnoho dalších.

ŽACÍ LIŠTY

K dispozici je několik řad, každá s několika modely a záběry, žacích lišt, podle plodin které pěstujete. K dispozici jsou lišty řady 600R, 600X, 700PF, lze ale dodat i adaptér na kukuřici nebo slunečnici Gerinhoff nebo lišty typu draper, případně adaptéry s flexi podlahou pro sklizeň sóji.

Adaptéry John Deere

Žací lišty John Deere řady 600R zaručují kvalitní práci a možnost nastavení které odpovídá podmínkám, v nichž pracujete. Jsou dostupné v šířkách od 7,60 do 10,7 metru. Všechny žací lišty 600R nabízejí jednobodové připojení elektrického a hydraulického vedení a připojení pomocí čepu se západkou. Není potřebná žádná každodenní údržba. Podlaha z nerez oceli umístěná hned za kosu zajišťuje hladký, rovnoměrný přísun materiálu do průběžného šneku. Velký průběžný šnek s průměrem 660 mm zaručuje obrovskou vkládací kapacitu a samozřejmě je nastavitelný, čímž zajišťuje hladký tok hmoty. To znamená mnohem lepší výkon vkládání za náročných podmínek. Trubka přiháněče o malém průměru a otevřený hvězdicový rám zaručují obsluze nejlepší možný výhled na kosu a děliče hmoty.

Žací lišty řady 600X mají záběr 7,60 m až 12,20. Pohon kosy je řešen systémem Schummacher Easy Cut II, který je poháněn kardanem, pohon adaptéru je rovněž kardanem. Průměr průběžného šnekového dopravníku je 660 mm, ten je plně osazen sadou palců, palce jsou rychlovýměnné se zadržovacím systémem proti vniknutí palce do mlátičky. Velkou výhodou je plynule výsuvné dno a to v rozmezí 400 - 1 200 mm. Součástí jsou i dva aktivní děliče pro sklizeň řepky - mechanicky poháněné - výměna do 3 min. Držáky děličů na zadní straně lišty pro lištu od 9,15 m.

Maximalizujte kapacitu své sklízecí mlátičky, aniž byste museli mezi jednotlivými druhy plodin měnit žací vál. Řada adaptérů 700PF podélného dopravníku který materiál posouvá k průběžnému šnekovému dopravníku. Tím se významně navyšuje výkon vaší sklízecí mlátičky, a to i u polehlých porostů. Záběr adaptéru je 7,60 m až 12,20s kosou systému Schumacher Easy Cut II,průměr průběžného šneku 762 mm rovněž s rychlovýměnnými palci se zadržovacím systémem proti vniknutí palce do mlátičky. Tento šnek je zároveň hydraulicky stavitelný (nahoru/dolu). Rám lišty je z řady 600X. Rychlovýměnné aktivní děliče pro sklizeň řepky.

ŠIKMÝ DOPRAVNÍK

Bez ohledu na to zda je sklízená plodina v optimálním stavu, toto odolné vkládací ústrojí ji promění v rovnoměrný koberec, který je perfektně podáván k mlátícímu ústrojí. Dlouhá konstrukce šikmého dopravníku, 1 727 mm, umožňuje obsluze dokonalý výhled na žací vál a nastavení jeho výšky, aniž by se musela naklánět dopředu. Zároveň může obsluha vidět výšku strniště za žacím válem. Čelní desku lze seřídit a nastavit tak, aby žací vál byl nakloněn na patu nebo špičku, tím lze dosáhnout velmi přesného nastavení v rozmezí 17° a docílit tak optimálního nastavení.

Všechny modely 4 řetězový dopravník s výjimkou modelů HillMaster, ty mají 3 řetězový dopravník. Všechny modely mají reverzor o výkonu 110 kW (150 k) a samozřejmě kluznou spojku schopnou přenést 1 200 Nm vpřed a 1 400 Nm vzad.

MLÁCENÍ A SEPARACE

U sklízecích mlátiček řady S 700 je výmlat a separace řešen pomocí velkého axiálního rotoru, ten je plněn v předu umístěným bubnem, který plní několik funkcí a mimo to je před ním umístěn lapač kamenů. Tento buben s 8 řadami segmentů po šesti především urychluje materiál a podává k axiálnímu rotou tak aby byl plněn v co největší části průřezu a tok matriálu byl tak plynulý. To se samozřejmě pozitivně projevuje na spotřebě nafty, kvalitě slámy – tedy i výkonu a kvalitě čištění, a kvalitě zrna.

Rotor je tedy plněn v průřezu cca 270°, materiál se plynule dělí na tři rovnocenné proudy materiálu, čímž je docíleno rovnoměrné zatížení rotoru. Z této části rotoru přechází materiál do části mláticí, na kterou navazuje část separační, která je na rozdíl od přechozí kuželovité válcová, s výjimkou zakončení (plus lopatky), pro lepší podání materiálu k poslednímu opět tangenciálnímu rotoru, který materiál odebírá a rovnoměrně předává do drtiče nebo na řádek. Výmlat probíhá u axiálního mlácení nejen kontaktem mláticích segmentů a(15 ks) materiálu, ale i vytíráním materiálu o materiál, což je opět mnohem šetrnější jak k zrnu tak ke slámě. Díky excentrickému umístění rotoru napomáhá separaci efekt opakovaného stlačování a povolování, to napomáhá vytlačování zrna z materiálu ven. V separační části je rotor osazen prsty.

Rotor má průměru 762 mm a délky 3 124 mm, plocha pro mlácení a separaci tak činí 3,09 m2. Otáčky jsou nastavitelné plynule ve dvou řazených rozsazích 210 - 550 ot/min a 380 - 1000 ot/min s možností zařazení neutrálu. Obsluha může dále nastavovat mezeru koše a bubnu (koše jsou samozřejmě výměnné, pro případ sklizně speciálních plodin). Pomocí elektricky lamel lze ovlivnit intenzitu separace – zda materiál zůstane ve stroji dále, 7 otáček, nebo kratší dobu, 5 otáček, v případě lámavé suchá slámy, či snadno mlátitelných plodin. Mlátící elementy i prsty jsou přišroubovány k držákům jedním šroubem. Standardní výbava je kombinace košů ( slabé dráty / slabé dráty/silné dráty). Je vhodný pro sklizeň plodin s malými zrny. Trubkový koš. Je vhodný pro sklizeň kukuřice. Koš se silnými dráty. Je vhodný pro sklizeň plodin s velkými zrny (hrách, sója, slunečnice).

ČISTÍCÍ SYSTÉM

Systém čištění začíná 4 šikmými šnekovými dopravníky, které zvládají velké množství materiálu a zajišťují rovnoměrné zatížení sít a tím i účinné čistění. Systém není náchylný na svahy ani na zanášení. Materiál je podáván na předčistič, který je profukován vzduchem od výkonného ventilátoru. Tento předčistič v první stupni funguje jako vynášecí deska a v druhém jako žaluziové síto. Již zde dochází, mimo připravení materiálu pro síta samotná, k oddělení asi 40% volných zrn a tedy ulehčení sítům samotným. K tomu je využito mimo jiné proud vzduchu od výkonného ventilátor 740 m3/min. Síta jsou elektricky nastavitelná z pohodlí kabiny.

Plocha sít je u všech modelů 5,20 m2 (předčistič 0,5 m2, horní síto 2,5 m, spodní síto 2,2 m2). Nová sítová skříň je lehčí a to i díky použití hliníku na některých dílech, to vede ke snížení vibrací a zatížení motoru.

Kromě modelu S770 je u všech strojů použit domlaceč s možností nastavení velikosti zrna (velká/malá). Materiál z domlaceče je rozprostírán na celou šířku sít pomocí šneku.

Další funkcí, kterou disponují všechny mlátičky řady S700 je Active Terrain Adjust. Tato funkce zvyšuje výkonost při jízdě z kopce nebo do kopce – přizpůsobuje otevření sít a nastavení ventilátoru. Algoritmus pro tuto změnu uvažuje i druh sklízené plodiny. To znamená až o 30% větší výkon na svazích do 10°.

MANIPULACE SE ZRNEM

MODEL

S770S780S785S790
Objem zásobníku (l)10 60014 10014 10014 100
Objem zásobníku pro HillMaster (l)10 60010 60010 600

Zásobník zrna o objemu až 14 100 l má elektricky otevíranou nástavbu. Maximální kapacitu vyprazdňování zajišťuje šnekový dopravník s výkonem 135 l/s a přitom může stroj využít navýšení výkonu motoru až 25 kW tj 34 k pro S770 nebo 37 kW tj. 50 k pro S780 až S790. K dispozici je také mnoho variant výložníků včetně sklopných pro adaptéry o záběru až 12,2 m.

Navíc lze využít i prvků AMS – John Deere Machine Sync pro precizní, ale snadné naplnění odvozových prostředků. Mlátička si řídí odvozový prostředek a odvozci vidí stav naplnění zásobníků u mlátiček.

MANAGEMENT ROSTLINNÝCH ZBYTKŮ

K dispozici je drtič Premium se 100 noži rotoru a 49 noži protiostří, stavitelné hrabice tvarovače řádku; 2 rychlosti bez nutnosti přehazování řemene; distribuce plev skrze drtič - rozhoz v celém záběru; přestavění mezi drcením/řádkováním z kabiny; elektricky ovládané lamely rozhozu - kompenzace protivětru; šetrné ukládání slámy na řádek s rozhozem plev mimo řádek.

MOTOR

V mlátičkách řady S je použit motor John Deere PowerTech PSS. Jedná se o dvěma sériově řazenými turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 9,0 l nebo 13,5 l. Splňující normu FT4 a to s použitím recirkulace chlazených spalin, filtru pevných částic, oxidačního katalyzátoru a technologii selektivní katalytické redukce. Pro snadnou údržbu a prevenci požáru je DPF a tlumič výfuku v přetlakovávaném obalu, který neumožňuje vniknutí prachu a plev - jedinečné řešení na trhu.

MODEL

S770S780S785S790
zdvihový objem (l)9,013,513,513,5
Jmenovitý výkon ECE R 120292 kW (392 k)353 kW (473 k)373 kW (500 k)405 kW (543 k)
Maximální výkon ECE R 120335 kW (449 k)402 kW (540 k)426 kW (571 k)460 kW (417 k)
Navýšení během vysýpání25 kW (34 k)37 kW (50 k)37 kW (50 k)37 kW (50 k)

PŘEVODOVKY

Díky možnosti volby ze dvou různých převodovek je snadné dosahovat se sklízecí mlátičkou řady S optimálních výkonů právě ve vašich podmínkách sklizně.

Zcela nová třírychlostní převodovka ovládaná tlačítkem usnadňuje řazení. Pokud stroj stojí, zvolíte si jeden ze tří stupňů stisknutím jednoho ze tří tlačítek a můžete vyjet. Při volbě převodového stupně je aktivována automaticky i ruční brzda.

Jedinečný systém převodovky ProDrive s automatickým řazením bez nutnosti zastavení. Převodovka si sama vybere vhodný převodový stupeň podle potřeby, takže už není potřeba zastavovat kvůli řazení v kopci nebo na souvrati. Součástí je i uzávěrka diferenciálu, která zlepší průchodnost stroje. Pokud je stroj vybaven touto převodovkou je možné využít automatiku plnění mlátičky s ohledem na výkon a ztráty – HarvestSmart. Přepravní rychlost může být 30 km/h nebo 40 km/h, přitom systém sám reguluje otáčky motoru při přepravě.

SVAHOVÉ VYROVNÁVÁNÍ HILLMASTER

HillMaster vyrovnává svah až 22 % a tak můžete dosáhnout stejný výkon jako na rovině. HillMaster během jízdy automaticky vyrovná celou sklízecí mlátičku. Nedochází tak ke ztrám při čištění ani při separaci a ani kvalita není negativně ovlivněna, jelikož materiál strojem prudí jako by byl na rovině. Také zásobník zrna můžete plnit až po okraj a ušetříte si zastávky za účelem vykládky. Dokonalejší rozložení hmotnosti v příčném směru zajišťuje vyšší trakci a stabilitu. Mimo to kabina v rovině pomáhá obsluze, aby zůstala čilá a celý den soustředěná. Díky vylepšenému systému lineárních hydraulických motoru master and slave jsou reakce na změny sklonu rychlé a tak můžete využít adaptéry o záběru až 10,70 m.

KABINA

Kabina má celkový objem 3,3 m3 a přitom hlučnost jen 71 dB. Komfortní sedadlo řidiče je vzduchem odpružené s výškovým nastavením, nastavením vpřed/vzad, nastavitelným sklonem zádové opěrky; délky sedáku, s volitelným koženým čalouněním sedaček a volantu a odvětrávání/vyhříváním sedadla řidiče. Sedadlo spolujezdce je komfortní a je pod ním umístěna chladnička. Všechny funkce jsou tam, kde byste je hledali díky nové multifunkční pojezdové páce a boční ovládací konzole s integrovaným monitorem Command Centre 4. Samozřejmostí jsou úložné prostory a držáky na nápoje, či elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka.

Automatické nastavení mlátičky pomocí nového ICA2 eliminuje chyby obsluhy, měření ukázaly, že výkony strojů kvůli obsluze klesají až o 20%. Systém využívá informace ze ztrátoměrů, kamery v zrnovém dopravníku, kamery v dopravníku omlatu, laserového sensoru omlatu. Systém pak nastavuje automaticky podle zvoleného cíle otáčky rotoru, mezeru koše, otáčky ventilátoru a otevření sít. Stroj nastavuje tyto parametry automaticky i pokud se změní podmínky aby dosáhl nastaveného cíle.

Automatická kalibrace výnosu pro přesnější nastavení stroje a přesné výnosové mapy. Díky třem tenzometrickým čidlům v zásobníku, informacím o stavu stroje, vhkoměru a dalším, určuje výnos i bez vážení odvezeného materiálu, tak zcela eliminuje chyby obsluhy, případně špatné klaibrace.

DISPLEJE A OVLÁDACÍ PRVKY

Na konzole CommandARM jsou umístěny přehledně a logicky ovládací prvky. Obsluha má po ruce vše potřebné a proto je ovládání stroje snadné a rychlé. Jasně čitelný a přehledný displej v rohovém sloupku poskytuje obsluze informace o celkovém výkonu sklízecí mlátičky, poskytuje rychlý přehled všech důležitých informací o stroji, jako je rychlost, otáčky motoru, ztráty a varovné signály. Doplňkem je nový ukazatel výkonu, který zobrazuje zatížení a procento dostupného výkonu.

Nový displej CommandCenter 4 zobrazuje důležité údaje o nastavení stroje, sklizni a funkcích AMS. Z jednoho panelu získáte rychlý přístup k: nastavení sklízecí mlátičky, nastavení sít, automatickému nastavení mlátících režimů, monitoringu výnosu a vlhkosti, HarvestSmart (automatickému regulaci plnění), systému AutoTrac, AutoTrac RowSense, varovným signálům, kalibraci, videu, diagnostice, ICA2, i k nastavení 7 programovatelných tlačítek nové multifunkční ovládací páky CommandPRO.

Média

Video

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika