00 Kč

Novinky DIECI 2022

Novinky DIECI 202221. prosince 2021

Postupným dávkováním novinek se v Dieci rozhodli pokračovat v rozvíjení nové úspěšné evoluční řady strojů určených pro zemědělství. Po uvedení futuristické kabiny designované studiem Gugiaro přichází Italský výrobce s vylepšeními, které iniciovali nejen uživatelé, ale i světoví výrobci komponent.

Tomuto posunu dala jméno normami vynucená motorizace splňující stage 5 – tím je inovace i ostatních částí hovorově označena stupeň 5. 

Spolehlivost, účinnost a komfort, vlastnosti rozšířené o futuristické technologie vedou k ulehčení obsluhy manipulátoru a tím i nižšímu zatížení obsluhy, spotřeby paliva a zvýšení produktivity práce. 
Se šestisměrým odpružením kabiny, 360° perimetrem výhledu prostorné kabiny jsme se již setkaly. Novinkou bude posun u přístrojové desky, u které je uspořádání podřízeno potřebě zobrazení více informací. Svého opodstatnění se dočkalo nové umístění klimatizace díky kterému se i vysoké polední teploty zvládají bez propoceného oblečení. Tři bezdrátové kamery zajišťují stálou vizuální kontrolu okolí stroje. 

Převodovky
U strojů Dieci se setkáte se čtřmi převodovkami, které vycházejí z hydrostatického základu vylepšeného o technické finesy přizpůsobené danému segmentu. 
Jedno rychlostní hydrostat s milimetrovou přenosností zvládá rozpětí rychlosti 0 - 40 km. 
Dvou rychlostní hydrostat má navíc funkci „shift on fly“, zde odpadá nutnost zastavení při řazení polního a silničního rozsahu. Elektornika po povelu k přeřazení se postará o synchronizaci pohonu vůči pojezdové rychlosti a mechanická část je řazena.
Vario systém své kvality již prokázal a změnou je pouze změna dodavatele senzoriky.  
Novinkou bude převodovka pro nejsilnější model. U výkonů motorizace nad 150 hp a velké nosnosti je už potřeba „posílit“ hydrostat o powershift. Výhody hydrostatu zůstavají a manipulátor neztrácí sílu v kopcích a při tažení závěsoviny. 

Hydraulický systém
Na výstavě EIMA doznal ocenění systém optimalizace a zvýšení výkonu hydraulického systému ALS- adaptibilní load systém. Přesvědčivým argumentem pro porotu byla srovnávací testy totožných strojů s ALS systémem a bez. Pokles energetických ztrát při práci s výložníkem činil 28 %, manévrováním stroje při různých rychlostech 45%. U hydraulického systému ramene došlo k doplnění polohové senzoriky a navýšením výkonu. Připravený prostor pro automatické funkce a již neuvěřitelná rychlost pohybu ramene u prototypu dává tušit proč nelze plnou rychlost nechat otevřenou funkcím bez automatiky ( prudkost ne proporcionálních pohybů je mimo možnosti ručního ovládání. )

Elektronická předimenzovanost výkonu zkrotí k funkcím: vyklepávání lopaty, paměťové funkce, wall - funkce kde lopata neopisuje rádius zdvihu ramene, ale zůstává ve stejné vzdálenosti od kolmé osy přední hrany manipulátoru. Vyslyšením požadavku uživatelů je plovoucí funkce lopaty.  
Nová evoluční řada bude začátkem roku 2022 připravena pro prezentaci uživatelům.

Dieci v naší nabídce

Jak se Dieci vyrábí?

Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022
Novinky DIECI 2022

Chci poptat Dieci

* povinné položky

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika