00 Kč

John Deere T

Značka:
John Deere
Obchodní číslo:
0000253

Kontaktní osobaŠTĚPKA Jakub

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

John Deere T série

Nové sklízecí mlátičky John Deere řady T jsou vybaveny mnoha technologiemi pro zvýšení výkonnosti a produktivity. Proti předchozímu modelu došlo k mnoha inovacím. V nabídce jsou 2 modely s 5 vytřásadly a 2 modely s 6 vytřásadly.

ŽACÍ LIŠTY

K dispozici je několik řad, každá s několika modely a záběry, žacích lišt, podle plodin které pěstujete. K dispozici jsou lišty řady 600R, 600X, 700PF, lze ale dodat i adaptér na kukuřici nebo slunečnici Gerinhoff nebo lišty typu draper, případně adaptéry s flexi podlahou pro sklizeň sóji.

Adaptéry John Deere

Žací lišty John Deere řady 600R zaručují kvalitní práci a možnost nastavení které odpovídá podmínkám, v nichž pracujete. Jsou dostupné v šířkách od 4,30 do 10,7 metru. Všechny žací lišty 600R nabízejí jednobodové připojení elektrického a hydraulického vedení a připojení pomocí čepu se západkou. Není potřebná žádná každodenní údržba. Podlaha z nerez oceli umístěná hned za kosu zajišťuje hladký, rovnoměrný přísun materiálu do průběžného šneku. Velký průběžný šnek s průměrem 660 mm zaručuje obrovskou vkládací kapacitu a samozřejmě je nastavitelný, čímž zajišťuje hladký tok hmoty. To znamená mnohem lepší výkon vkládání za náročných podmínek. Trubka přiháněče o malém průměru a otevřený hvězdicový rám zaručují obsluze nejlepší možný výhled na kosu a děliče hmoty.

Žací lišty řady 600X mají záběr 7,60 m nebo 9,15 m. Pohon kosy je řešen systémem Schummacher Easy Cut II, který je poháněn kardanem, pohon adaptéru je rovněž kardanem. Průměr průběžného šnekového dopravníku je 660 mm, ten je plně osazen sadou palců, palce jsou rychlovýměnné se zadržovacím systémem proti vniknutí palce do mlátičky. Velkou výhodou je plynule výsuvné dno a to v rozmezí 400 - 1 200 mm. Součástí jsou i dva aktivní děliče pro sklizeň řepky - mechanicky poháněné - výměna do 3 min. Držáky děličů na zadní straně lišty pro lištu 9,15 m.

Maximalizujte kapacitu své sklízecí mlátičky, aniž byste museli mezi jednotlivými druhy plodin měnit žací vál. Řada adaptérů 700PF podélného dopravníku který materiál posouvá k průběžnému šnekovému dopravníku. Tím se významně navyšuje výkon vaší sklízecí mlátičky, a to i u polehlých porostů. Záběr adaptéru je 9,15 m nebo 7,60 m s kosou systému Schumacher Easy Cut II, průměr průběžného šneku 762 mm rovněž s rychlovýměnnými palci se zadržovacím systémem proti vniknutí palce do mlátičky. Tento šnek je zároveň hydraulicky stavitelný (nahoru/dolu). Rám lišty je z řady 600X. Rrychlovýměnné aktivní děliče pro sklizeň řepky.

ŠIKMÝ DOPRAVNÍK

Bez ohledu na to zda je sklízená plodina v optimálním stavu, toto odolné vkládací ústrojí ji promění v rovnoměrný koberec, který je perfektně vkládán do mláticího ústrojí. Dlouhá konstrukce šikmého dopravníku umožňuje obsluze dokonalý výhled na žací vál a nastavení jeho výšky, aniž by se musela naklánět dopředu. Zároveň může obsluha vidět výšku strniště za žacím válem. Čelní desku lze seřídit a nastavit tak, aby žací vál byl nakloněn na patu nebo špičku, tím lze dosáhnout velmi přesného nastavení i pro rozdílné velikosti pneumatik, plodiny a podmínky.

Modely s 5 vytřásadly mají 3 řetězový dopravním a modely s 6 vytřásadly 4 řetězový. Všechny modely mají hydraulicky poháněný reverzor o výkonu 59 kW (79 k).

MLÁCENÍ A SEPARACE

Pokročilá vytřásadlová technologie a velká separační plocha podává mimořádné výsledky. Kvalita zrna a slámy už nemůže být lepší. Díky největší aktivní ploše mláticího ústrojí mezi sklízecími mlátičkami na trhu se i 5-ti vytřásadlová mlátička řady T se vyrovná nejvíc rozšířeným 6-ti vytřásadlovým řešením.

Mlácení začíná u prvního mláticího bubnu s průměrem 660 mm s 10 mlatkami a otáčkami 450 ot/min až 990 ot/min. Od něj odebírá materiál dvojice bubnů, větší z nich (průměr 500 mm) se točí proti směru ostatních a podává materiál vrchem k dalšímu – separačnímu bubnu. Nedochází tak k žádným náhlým změnám směru toku materiálu což se pozitivně projevuje na spotřebě i výkonnosti. Separační buben je průměru 800 mm s otáčkami 760 ot/min a 380 ot/min, v případě použití reduktoru 270 ot/min. Poslední – odmítací buben má průměr 400 mm a je poháněn od předním umístěného separačního bubnu, má otáčky 900 ot/min nebo 450 ot/min. Koš pod posledními dvěma bubny má 2 polohy nastavení. Potom následují sedmistupňová vytřásadla. Je to největší vytřásadlová mlátička na světě.

MODEL

T550T560T660T670
Počet vytřásadel5566
Šířka mláticího ústrojí1400140016701670
Celková plocha mlácení a separace3,30 m23,30 m24,00 m24,00 m2
Celková plocha vytřásadel4,80 m24,80 m25,80 m25,80 m2

ČISTÍCÍ SYSTÉM

Systém čištění začíná šikmými šnekovými dopravníky, které zvládají obrovské objemy materiálu a zajistí rovnoměrné zatížení sít a tím i účinné čistění. Systém není náchylný na svahy ani na zanášení. Materiál je podáván na předčistič, který je profukován vzduchem od výkonného ventilátoru. Tento předčistič v první stupni finguje jako vynášecí deska a v druhém jako žaluziové síto. Již zde dochází, mimo připravení materiálu pro síta samotná, k oddělení asi 33% zrna a tedy ulehčení sítům samotným a to i odstraněním asi 25% plev. K tomu je využito mimo jiné proud vzduchu od výkonného ventilátor 740 m3/min. Síta jsou elektricky nastavitelná z pohodlí kabiny.

Plocha sít u modelů T550 a T560 je 5,20 m2 a u modelů T660 a T670 je 6,3 m2! Nová sítová skříň je lehčí a to i díky použití hliníku na některých dílech, to vede ke snížení vibrací a zatížení motoru.

MANIPULACE SE ZRNEM

Zásobník zrna o objemu až 11 000 l (podle modelu k dispozici 8 000 l, 9 000 l, 10 000 l a 11 000 l) má elektricky otevíranou nástavbu. Maximální kapacitu vyprazdňování zajišťuje šnekový dopravník s výkonem 125 l/s a přitom může stroj využít navýšení výkonu motoru až 25 kW (34 k) aby nedošlo ke snížení výkonnosti při vysýpáni za jízdy.

Navíc lze využít i prvků AMS – John Deere Machine Sync pro precizní, ale snadné naplnění odvozových prostředků. Mlátička si řídí odvozový prostředek a odvozci vidí stav naplnění zásobníků u mlátiček.

MANAGEMENT ROSTLINNÝCH ZBYTKŮ

Na výběr jej ze dvou variant drtičů oba mají přídavnou lišta pro zvýšení efektu drcení; elektricky ovládané lamely rozhozu s inteligentním nastavením změny směru kompenzace bočního větru na souvrati; nastavitelné hrabice tvarovače řádku; hydraulický metač plev se stavitelným záběrem rozhozu, možnost volby otáček (až 3 400 ot/min). Základní drtič FineCut má 52 zubatých nožů a 50 nožů stavitelného protiostří. Volitelný drtič Extra FineCut má 108 zubatých nožů a 68 nožů stavitelného protiostří.

MOTOR

V mlátičkách řady T je použit motor John Deere PowerTech PSS. Jedná se o dvěma sériově řazenými turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 9,0 l. Splňující normu FT4 a to s použitím recirkulace chlazených spalin, filtru pevných částic, oxidačního katalyzátoru a technologii selektivní katalytické redukce. Pro snadnou údržbu a prevenci požáru je DPF a tlumič výfuku v přetlakovávaném obalu, který neumožňuje vniknutí prachu a plev - jedinečné řešení na trhu.

MODEL

T550T560T660T670
jmenovititý výkon206 kW (275 k)249 kW (334 k)249 kW (334 k)292 kW (392 k)
navýšení během vysýpání25 kW (34 k)25 kW (34 k)25 kW (34 k)25 kW (34 k)

PŘEVODOVKY

Díky možnosti volby ze dvou různých převodovek je snadné dosahovat se sklízecí mlátičkou řady T optimálních výkonů právě ve vašich podmínkách sklizně.

Naše zcela nová třírychlostní převodovka ovládaná tlačítkem usnadňuje řazení. Pokud stroj stojí, zvolíte si jeden ze tří stupňů stisknutím jednoho ze tří tlačítek a můžete vyjet. Při volbě převodového stupně je aktivována automaticky i ruční brzda.

Jedinečný systém převodovky ProDrive s automatickým řazením bez nutnosti zastavení. Převodovka si sama vybere vhodný převodový stupeň podle potřeby, takže už není potřeba zastavovat kvůli řazení v kopci nebo na souvrati. Součástí je i uzávěrka diferenciálu, která zlepší průchodnost stroje. Pokud je stroj vybaven touto převodovkou je možné využít automatiku plnění mlátičky s ohledem na výkon a ztráty – HarvestSmart. Přepravní rychlost může být 30 km/h nebo 40 km/h, přitom systém sám reguluje otáčky motoru při přepravě.

SVAHOVÉ VYROVNÁVÁNÍ HILLMASTER

HillMaster vyrovnává svah až 22 % a tak můžete dosáhnout stejný výkon jako na rovině. HillMaster během jízdy automaticky vyrovná celou sklízecí mlátičku. Nedochází tak ke ztrám při čištění ani při separaci a ani kvalita není negativně ovlivněna, jelikož materiál strojem prudí jako by byl na rovině. Také zásobník zrna můžete plnit až po okraj a ušetříte si zastávky za účelem vykládky. Dokonalejší rozložení hmotnosti v příčném směru zajišťuje vyšší trakci a stabilitu. Mimo to kabina v rovině pomáhá obsluze, aby zůstala čilá a celý den soustředěná. Díky vylepšenému systému lineárních hydraulických motoru master and slave jsou reakce na změny sklonu rychlé a tak můžete využít adaptéry o záběru až 9,15 m.

KABINA

Kabina má celkový objem 3,3 m3 a pitom hlučnost jen 71 dB. Komfortní sedadlo řidiče je vzduchem odpružené s výškovým nastavením, nastavením vpřed/vzad, nastavitelným sklonem zádové opěrky; délky sedáku, s volitelným koženým čalouněním sedaček a volantu a odvětrávání/vyhříváním sedadla řidiče. Sedadlo spolujezdce je komfortní a je pod ním umístěna chladnička. Všechny funkce jsou tam, kde byste je hledali díky multifunkční pojezdové páce a boční ovládací konzole s integrovaným monitorem. Samozřejmostí jsou úložné prostory a držáky na nápoje, či elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka.

Automatické nastavení mlátičky na zvolenou plodinu včetně odlišného nastavení podle 3 podmínek sklizně - vlhká sláma, normální podmínky, suchá lámavá sláma; lze provádět snadno s využitím interaktivního pomocníka ICA pro nastavení mlátičky na co nejlepší výkon.

DISPLEJE A OVLÁDACÍ PRVKY

Díky nové opěrce CommandTouch s konzolou CommandARM, displeji CommandCenter nebo GreenStar 3 2630 v opěrce a displeji v rohovém sloupku je ovládání všech operací velmi snadné.

Na konzole CommandARM jsou umístěny přehledně a logicky ovládací prvky. Obsluha má po ruce vše potřebné a proto je ovládání stroje snadné a rychlé. Jasně čitelný a přehledný displej v rohovém sloupku poskytuje obsluze informace o celkovém výkonu sklízecí mlátičky, poskytuje rychlý přehled všech důležitých informací o stroji, jako je rychlost, otáčky motoru, ztráty a varovné signály. Doplňkem je nový ukazatel výkonu, který zobrazuje zatížení a procento dostupného výkonu.

Nový displej CommandCenter zobrazuje důležité údaje o nastavení stroje, sklizni a funkcích AMS. Z jednoho panelu získáte rychlý přístup k: nastavení sklízecí mlátičky, nastavení sít, automatickému nastavení mlátících režimů, monitoringu výnosu a vlhkosti, HarvestSmart (automatickému regulaci plnění), systému AutoTrac, AutoTrac RowSense, varovným signálům, kalibraci, diagnostice, nastavení požadovaných hodnot i k videu.

Displej GreenStar 3 2630 poskytuje nejmodernější výkon a nesrovnatelně jednoduché používání. Tento zcela nový monitor je vybaven 26 cm barevným dotykovým displejem. Je kompatibilní se všemi inteligentními prvky i-solutions, které potřebujete k tomu, aby byla vaše práce produktivnější.

Média

Video

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika