00 Kč

SILOKING TrailedLine Classic

Novinka
Značka:
SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH
Obchodní číslo:
0005185

Kontaktní osobaBENEŠ Vladimír

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

SILOKING TrailedLine Classic Compact

 

Pod značkou SILOKING vyrábí společnost SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH v bavorském Tittmoningu inovativní krmnou techniku a tu distribuuje v Evropě i v dalších 50 zemích světa.

 

TrailedLine Classic Compact je střední konstrukční řada (7 m³ - 14 m³) a nabízí 7 typů strojů.

 

SILOKING Compact je model střední třídy se všemi výhodami velkého míchacího krmného vozu!

 

 

Modelová řada SILOKING TrailedLine Classic Compact s jedním Turbo-šnekem je též především určena pro použití ve stájích s omezeným průjezdním profilem, např. u užších a nízkých průjezdů. Krátký podvozek je mimořádně obratný a lze s ním lehce manévrovat. Pohon a rám jsou též u této modelové řady navrženy pro maximální trvalé zatížení. Rozsáhlá výbava, jako například dvoustupňová převodovka od modelu Compact 10-T, zadní ochranná rampa s osvětlením, žebřík připevněný k rámu vozu patří u SILOKINGu ke standartu. Díky své geometrii zásobníku a robustnímu pohonu se stroj vedle přípravy standardních krmných dávek vynikajícím způsobem hodí i k rozdružování kulatých balíků a k rozmělňování dlouhostébelnatého krmiva.

 

Mnoho variant dávkování

 

Velký výběr variant dávkování nabízí pro každý provoz vhodné řešení k zakládání krmiva, ať se jedná o dávkování krmiva přímo dávkovacím šíbrem vpravo nebo vlevo, příčným dopravníkem SILOKING vpředu nebo vzadu a pro zvlášť vysoká koryta výklopným vynášecím dopravníkem.

 

SILOKING míchací jednotka, podvozek, pohon - Vertikální míchací systém je srdcem krmného vozu

 

Bezpečně a čistě

 

Vnitřní prostor míchací jednotky je vyroben tak, aby bylo zajištěné kompletní vyprázdnění a nedocházelo k ucpávání i při míchaní dlouhostébelnatých materiálů. Robustní kruh proti vypadávání slámy je dodávaný standardně. Úchyty jsou na spodní straně konstruovány tak, aby nedocházelo k žádnému ucpávání a aby i obzvláště dlouhý materiál uvnitř zásobníku byl plynule posunován.

 

Míchací zásobník

 

Rozhodující pro správnou funkci míchací jednotky je perfektní poměr výšky a šířky zásobníku včetně míchacího šneku správného tvaru a velikosti. Geometrie zásobníku SILOKING a turbo-šnek jsou perfektně vzájemně sladěné a zaručují tak krátkou dobu míchání se zachováním optimální struktury krmiva. Zásobník s hranami brzdí krmivo v kruhovém pohybu a tím podporuje vertikální působení míchání. Tímto se snižuje doba míchání, chrání se struktura krmiva a snižují se provozní náklady.

 

 

Přizpůsobení otáček šneku

 

Díky dvourychlostní převodovce (standardně u modelů Compact 10-T až 14, Premium 11 až 14 a u všech modelů Duo) lze ideálně přizpůsobit otáčky šneku různým pracovním procesům (1. stupeň: míchání při 17 ot./min., 2. stupeň: řezání a zkrácení komponentů s dlouhými vlákny a pro kompletní vyprázdnění při 33 ot./min). Převodovku lze ovládat manuálně, pomocí bovdenu a táhla v kabině, nebo též hydraulicky.

 

 

Pohon

 

Tažené krmné míchací vozy SILOKING TrailedLine Classic jsou vždy osazené těžkou planetovou převodovkou SILOKING s kuželovým soukolím, odolávající možnému špičkovému zatížení (např. při rozdružování kulatých balíků). Tento konstrukční způsob garantuje dlouhou životnost a trvalý výkon při špičkovém zatížení a tím tvoří základ pro optimální výsledky míchání.

 

Rám z uzavřených profilů pro přesné vážení

 

Základem pro stabilní podvozek SILOKING je ze zásady robustní rám z uzavřených ocelových profilů. Je extrémně zatížitelný a kromě toho odolný proti zkrutu. Tato vlastnost umožňuje v kombinaci se speciálním umístěním tenzometrů vysokou přesnost vážení i při nerovných plochách a při úplném naložení míchacího zásobníku.

 

Nejlepší zpracování pro dlouhou životnost

 

Přívody, jako kabely vedení pro vážící systém nebo hydraulické hadice jsou bezpečně uspořádané a při-pevněné v kabelových šachtách a chráněné proti mechanickému poškození. Kvalita strojů SILOKING přináší dlouhou životnost a konstantně spolehlivý provoz. Navíc jsou nápravy a kola navrženy pro vysoké přepravní hmotnosti, při zachování bezpečnosti silničního provozu.

 

 

Robustní výsypný otvor pro všechny požadavky

 

Pro snadné zakládání krmiva nabízí SILOKING různé varianty dávkovacích šíbrů. Hydraulický ukazatel otevření šoupěte výsypného otvoru je jednoduchý, přesný a chráněný proti korozi pro dlouhou životnost.

 

 

Perfektní příčný dopravník SILOKING

 

Příčným dopravníkem lze krmivo zakládat rovnoměrně a do širokého řádku. Krmivo zůstává čerstvé po přihrnutí, příjem krmiva zvířaty stoupá. Na základě dlouholetých zkušeností nabízí SILOKING jedinečný a provozně spolehlivý příčný dopravník s dlouhou životností.

 

Dvojitý pohon

 

Hydromotory na obou válcích pohánějí dopravník vždy ve směru tahu bez ohledu na to, na kterou stranu se krmivo zakládá. Tato konstrukce v kombinaci s vnitřními stěrkami snižuje opotřebení na minimum. Vysoké provozní spolehlivosti přispívá použití uzavřených válců dopravníku a účinná škrabka pro odstraňování nečistot z válců.

 

 

Vážící systém SILOKING

 

Vše pod kontrolou. Na základě speciálního vážícího rámu je zvážený pouze zásobník, toto vede k vysoké přesnosti vážení a poskytuje přesné údaje o krmných dávkách, jako v případě jednoduché připočítávací váhy nebo programovatelné váhy na přání.

 

Se standardní připočítávací váhou, jako jednoduchým vybavením pro základní funkce vážení, je přesně zobrazována aktuální hmotnost při nakládce a vykládce. Tento vážící systém je umístěn na krmném voze, přitom lze displej otočit na všechny strany.

 

Výběr funkčního ovládání krmného míchacího vozu začíná přímým mechanickým ovládáním rozvaděče, přes bovdenové ovládání až po zvlášť pohodlnou elektrickou ovládací jednotku.

 


Na přání: Pomocí programovatelné váhy lze vytvářet receptury a vyvolávat uložené programy nakládky.

 

SILOKING Data – Kombinace bezdrátového ovládání vážícího systému a hydraulických funkcí společně se SILOKING Feeding Managementem

  • Bezdrátové rádiové spojení.
  • Možnost využití chytrých telefonů, tabletů nebo SILOKING Data terminálu k ovládání.
  • Standardně programovatelná váha pro přesnou recepturu.
  • Ovládání elektrohydraulického rozvaděče (výbava SILOKING Data E).
  • Změny a ukládání počtu zvířat, celkového množství a apetitu při jednotlivém výběru receptury zdarma software SILOKING Feeding Management.
  • Zobrazené údaje má obsluha stále v zorném poli, stejně tak v nakladači.
 

Nežádoucí manipulace s převodovkou krmného vozu při zapnutém náhonu je díky SILOKING Data E vyloučena díky senzoru otáček náhonu převodovky.

 

Perfektní kontrola, komfortní ovládání, přesvědčivá dokumentace.

 

Terminál

  • Výhoda: zvýšená přesnost nakládky a snadné ovládání.
  • Zobrazené údaje stále v zorném poli řidiče.
  • Žádné oslnění.
  • Nakládka krmného vozu je možná z obou stran, nehrozí zapomenutí současné požadované hmotnosti komponentu.
  • Žádné vystupování kvůli ovládání váhy nebo otáčení monitoru.
  • Změna/ukládání počtu zvířat, množství krmiva a apetitu dle výběru receptury.
 

SILOKING Data T

 

Tato funkční výbava umožňuje ovládání hydraulických funkcí pomocí traktorového rozvaděče. Bezdrátové ovládání vážícího systému pro nakladač a tažný prostředek je zde možné pomocí chytrého telefonu/tabletu nebo na přání pomocí terminálu SILOKING Data. Terminál SILOKING Data je standardně programovatelný a mimo to umožňuje též připočítávací funkce. SILOKING Feeding Management je k dispozici bezplatně.

  • Traktorové ovládání, ovládání hydraulických funkcí pomocí traktorového rozvaděče.
  • Bezdrátové ovládání vážícího systému pro nakladač a tažný prostředek pomocí chytrého telefonu nebo terminálu SILOKING Data.
 

SILOKING Data E

 

Tato funkční výbava obsahuje kromě ovládání vážícího systému též bezdrátové ovádání hydraulických funkcí z tažného prostředku přes terminál SILOKING Data. (standardě je dodávaný 1 terminál). Bezdrátové ovládání vážícího systému z nakladače je pomocí vlastního chytrého telefonu nebo tabletu, na přání lze dodat další terminál SILOKING Data. Terminál SILOKING Data je standardně programovatelný a mimo to umožňuje též připočítávací funk-ce. SILOKING Feeding Management je k dispozici bezplatně.

  • Elektrohydraulicky, ovládání hydraulických funkcí přes terminál SILOKING Data.
  • Bezdrátové ovládání vážícího systému pro nakladač pomocí chytrého telefonu nebo terminálu SILOKING Data.
  • Ovládání dávkovacího šneku pro minerální krmiva a protiostří.
 

Feeding Management

  • Výhoda: analýza nákladů a optimalizace.
  • Bezplatný software pro tvorbu krmných dávek.
  • Pracuje na principu webového rozhraní – online, tzn. stále aktuální.
  • Jednoduchá obsluha.
  • Přístup k údajům odkudkoliv.
 

 

Tvorba receptur

  • Vytváření krmných dávek.
  • Vkládání komponentů.
  • Vytváření skupin zvířat a bodů vykládky.
  • Porovnání mezi stanovenou a skutečnou krmnou dávkou.
  • Precizní nakládka.
 

Nová řešení

  • Stanovení procenta sušiny jednotlivých komponentů, efektivita krmiva (množství mléka na kg sušiny), efektivita koncentrovaných krmiv (množství koncentrovaného krmiva na kg mléka).
 

Dokumentace/vyhodnocení

  • Ukládání údajů o krmení.
  • Výstup pro odběratele mléka.
  • Dokumentace pro státní instituce.
  • Výpis pro stanovené časové období.
  • Spotřeba krmiva - náklady na krmivo - přesnost nakládek.
 

Strojní skříň. Flexibilní přístup přes terminály

 

Všechny parametry stroje jsou uloženy centrálně ve strojní skříni, chráněny před poškozením, povětrnostními vlivy a prachem. Ovládací terminály se se strojní skříní rádiově spojí okamžitě po zapnutí.

 

Nový terminál

 

Terminál slouží k pohodlnému vytváření programů nakládek a vykládek, stejně tak k ovládání funkcí vozu pomocí elektro-hydraulického rozvaděče a zpracování uložených receptur z kabiny řidiče. Barevný displej s vysokým rozlišením nabízí vynikající přehled o hydraulických funkcích, poloze dávkovacího šíbru a funkcích vážicího systému. Ovládání je velmi intuitivní a výběr menu lze vyvolat jak příslušným tlačítkem, tak přes otočný ovladač.

 

Chybná manipulace vyloučena

 

Nežádoucí manipulace s převodovkou krmného vozu při zapnutém náhonu je díky SILOKING Data E vyloučena díky senzoru otáček náhonu převodovky.

 

Doplňková výbava SILOKING

 

SILOKING Hybrid

 

Diagonální příčný dopravník pro obzvlášť úzké stáje s vysokými žlaby. Šikmo uložený příčný dopravník nemá vyklápění a tím zachovává celý stroj i v pracovní pozici velmi úzkým. SILOKING hybridní příčný dopravník má též požadovanou protikolizní schopnost, tím, že pouze minimálně vybočuje na pravé straně stroje.

 

SILOKING zastýlací turbína

 

Velkoobjemová zastýlací turbína s mechanickým pohonem. Díky kombinaci míchání se zastýlací turbínou se spektrum využití SILOKING krmného míchacího vozu výrazně rozšiřuje. Velkoobjemová turbína dokáže zastýlat též materiál s dlouhými stébly daleko a přesně. Integrovaný lapač kamenů mezi zásobníkem a turbínou zabraňuje možnému vrhání kamenů ve stáji.

 

SILOKING TwinLift

 

Výsuvný příčný dopravník s automatickým výškovým přestavením. Tento dopravník lze hydraulicky vysunout každopádně na obě strany, přičemž se poté vnější konec automaticky nadzdvihne až do 50 cm. Snadným přestavením pákou se pás posunuje i vodorovně. Oboustranné zakládání krmiva do vysokých žlabů, tím se tento systém vyznačuje!

 

Další příslušenství

 

Pro přizpůsobení stroje konkrétním provozním podmínkám nabízí SILOKING celou paletu doplňkového vybavení. Bezpečná funkce a přesné vyladění ke stroji zajišťují spolehlivost a komfortní práci 365 dní v roce.

 

Další volitelné vybavení:

  • Plynulá regulace rychlosti příčného dopravníku.
  • Mechanický rozvaděč s pákovým ovládáním.
  • Rozvaděč s bovdenovým ovládáním.
  • Elektrohydraulické ovládání.
  • Vlastní elektrické napájení.
  • Různé varianty obutí pro uzpůsobení celkové výšky.
  • Různé varianty dávkování.
  • Speciální rozměry zásobníku pro přizpůsobení se průjezdné výšce ve stáji.
  • Hydraulická opěrná noha a dalšího volitelného vybavení.
 

 

Základní technické parametry:

 
ParametrCompact 7Compact 8Compact 9Compact 10Compact 10-TCompact 12Compact 14
Délka4300 mm4500 mm4550 mm4650 mm4700 mm4750 mm4800 mm
Rozteč (tažná oj - náprava)2060 mm2250 mm2250 mm2400 mm2550 mm2550 mm2550 mm
Šířka2060 mm2250 mm2250 mm2400 mm2550 mm2550 mm2550 mm
Výška2520 mm2440 mm2640 mm2750 mm2570 mm2770 mm3140 mm
Rozměry pneumatik10.0/75-15.3 22 PR10.0/75-15.3 22 PR10.0/75-15.3 22 PR400/60-15.5 14 PR400/60-15.5 14 PR400/60-15.5 14 PR435/50 R19.5
Rozchod kol na střed1550 mm1550 mm1550 mm1550 mm1700 mm1700 mm1750 mm
Vnější rozchod kol1850 mm1850 mm1850 mm1980 mm2130 mm2130 mm2200 mm
Výška připojení pro horní závěs840 mm840 mm840 mm900 mm850/900 mm850/900 mm890/940 mm
Výška připojení pro spodní závěs340 mm340 mm340 mm400 mm400 mm400 mm440 mm
Vrhací výška dopravníku720 mm720 mm720 mm800 mm800 mm800 mm880 mm
Délka příčného dopravníku2020 mm k2020 mm2020 mm2020 mm2340 mm2340 mm2340 mm
Šířka příčného dopravníku700 mm700 mm700 mm700 mm700 mm700 mm700 mm
Počet Turbo-šneků1111111
Počet závitů šneku1,75222223
Počet stavitelných XS nožů5667779
Otáčky míchacího šneku24 ot/min24 ot/min24 ot/min24 ot/min17/33 ot/min17/33 ot/min17/33 ot/min
Objem7 m38 m39 m310 m310 m312 m314 m3
Zatížení oje1000 kg1000 kg1000 kg1000 kg1000 kg1000 kg1000 kg
Celková povolená hmotnost (při 25 km/h)7000 kg7000 kg7000 kg7800 kg8000 kg8000 kg9000 kg
Pohotovostní hmotnost2950 kg3450 kg3550 kg3800 kg4250 kg4400 kg4700 kg
Počet tenzometrů3333333

Média

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika