00 Kč

FISKARS N12 NORDEN Sekera štípací 1051144

Sekera FISKARS NORDEN N12 štípací 1051144
Sekera FISKARS NORDEN N12 štípací 1051144
Značka:
FISKARS
Obchodní číslo:
526012216400
Katalogové číslo:
10388
EAN:
6411501701145
1 590 Kč
skladem2 ks1 314,05 Kč bez DPH

Popis

FISKARS Sekera štípací Norden N12

Informace o FISKARS N12 NORDEN Sekera štípací 1051144

Štípací sekera Norden N12 je určena ke štípání malých špalků do průměru 20 cm. Rozměry sekery Fiskars Norden N12 činí 52,6 x 19,4 x 3,5 cm při hmotnosti 1298 g. Ke snížení námahy a zefektivnění výkonu napomáhá pokročilá geometrie čepele, perfektně nabroušené ostří a vylepšené vyvážení sekery. Sekery řady Norden se vyrábí přímo ve Finsku a firma Fiskars se při jejich vývoji inspirovala severskými tradicemi. Topůrko je vyrobeno z kvalitního tvrdého dřeva ořechovce, které se též nazývá hickory a dodává sekeře přirozený vzhled. Topůrko sekery Norden je částečně kryto tzv. ochranou proti minutí, která je vyrobená z velmi pevného a odolného materiálu zvaného Fibercomp™ (stejný materál byl použit pro spojení čepele s topůrkem). Proto se nemusíte bát, že topůrko poškodíte, ani když náhodou čepelí minete štípané dřevo.
Čepel sekery N12 je chráněna plastovým obalem pro bezpečné skladování i pohodlné přenášení sekery. Zámek obalu se otevírá i zavírá velmi jednoduše.
Čepel sekery Norden je vyrobena z vysoce kvalitní dvojitě kalené uhlíkové oceli o tvrdosti 48HRC (tělo čepele) a 55HRC (ostří). Čepel je potažena PTFE povlakem, který ji chrání před korozí, snižuje tření a zabraňuje uvíznutí čepele ve dřevě. Ostří štípací sekery je mírně vypouklé s úhlem 30° - 40° (narozdíl od osekávací sekery, která je broušena pod úhlem 30º). Těžiště sekery Norden N12 je umístěno v těsné blízkosti čepele, proto je štípání účinnější a práce bezpečnější.
Topůrko seker Norden je vyrobeno z vysoce kvalitního dřeva ořechovníku, které se též nazývá hickory a pochází ze zodpovědně obhospodařovaných lesů v Severní Americe (FSC atest). Toto dřevo v sobě kombinuje sílu, houževnatost, tvrdost, tuhost a odolnost proti nárazům, a proto je optimální pro výrobu topůrek k sekerám. Hickory má hrubou texturu, rovná léta a je velmi citlivé na zbarvení a konečné úpravy. Topůrko je ošetřeno speciálním lakem, který se mírně vpije do dřeva, takže se vlivem změny teplot smršťuje a opět rozpíná spolu se dřevem. Tím pádem nepraská, topůrko si zachovává původní prvotřídní vzhled a je chráněno po dlouhou dobu. Chcete-li však obnovit ochranu topůrka, můžete ho občas natřít olejem.
Čepel sekery je s topůrkem spojena patentovaným materiálem Fibercomp™, což je polyamid vyztužený skleněnými vlákny, který je extrémně lehký a pevný, odolný proti zlomení i povětrnostním vlivům. Dřevěné topůrko je vsazeno hluboko do plastové části, která tvoří nejodolnější ochranu proti jeho zlomení při nárazu na poleno v případě, že ho při štípání mineme čepelí. Jedná se o nejbezpečnější spojení čepele sekery s topůrkem. Zalisovaná čepel do plastu topůrka drží bezpečně na svém místě, spojení je odolné vůči povětrnostním vlivům (odolává vlhku, suchu i změnám teplot).

Parametry univerzální sekery Norden N12

  • Rozměry: 52,6 x 19,4 x 3,5 cm
  • Hmotnost: 1298 g
  • Materiál čepele: uhlíková ocel (dvojitě kalená) / PTFE povlak
  • Tvrdost těla čepele: 48HRC
  • Tvrdost ostří čepele: 55HRC
  • Materiál topůrka: dřevo hickory / Fibercomp™ polyamid (vyztužený skleněnými vlákny)

Katalogová čísla

 VýrobceKatalogové čísloTyp motoruVýrobce motoru
-10388--

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika