00 Kč

FISKARS 1051143 Norden 10 Sekera osekávací

Sekera FISKARS NORDEN N10 osekávací 1051143
Sekera FISKARS NORDEN N10 osekávací 1051143
Značka:
FISKARS
Obchodní číslo:
526012216300
Katalogové číslo:
1051143
EAN:
6411501701138
1 690 Kč
skladem3 ks1 396,69 Kč bez DPH

Popis

Fiskars Sekera univerzální Norden N10

Informace o FISKARS 1051143 Norden 10 Sekera osekávací

Větší univerzální sekera Norden N10 je vhodná zejména k osekávání větví nebo přípravě dříví na podpal. Určitě ji využijete nejen na chatě či chalupě, ale i doma při zatápění v krbu. Při hmotnosti 1201 g měří sekera Fiskars Norden N10 47,6 x 19,4 x 3,5 cm.
Sekery řady Norden jsou inspirovány severskými tradicemi a firma Fiskars je vyrábí přímo ve Finsku. Kvalitní tvrdé dřevo ořechovce (zvané též hickory), ze kterého je topůrko vyrobeno, dodává sekeře přirozený vzhled. Ani když náhodou minete čepelí štípané dřevo, nemusíte se bát jejího poškození. Topůrko sekery Norden je totiž částečně kryto tzv. ochranou proti minutí z materiálu zvaného Fibercomp™, který je velmi pevný a odolný (stejný materál též vytváří spojení mezi čepelí s topůrkem). Ke snížení námahy při práci a maximálnímu zefektivnění vašeho výkonu napomáhá vylepšené vyvážení sekery, pokročilá geometrie čepele a perfektně nabroušené ostří.
Čepel sekery je chráněna plastovým obalem, který zaručuje bezpečné skladování i pohodlné přenášení sekery. Zámek obalu se otevírá i zavírá velmi snadno.

Čepel sekery Norden je vyrobena z vysoce kvalitní dvojitě kalené uhlíkové oceli o tvrdosti 48HRC (tělo čepele) a 55HRC (ostří). Čepel je potažena PTFE povlakem, který ji chrání před korozí, snižuje tření a zabraňuje uvíznutí čepele ve dřevě. Ostří osekávací sekery je broušeno pod úhlem 30º (narozdílo od ostří štípací sekery, které je mírně vypouklé s úhlem 30° - 40°). Těžiště sekery Norden N10 se nachází v těsné blízkosti čepele, díky čemuž je štípání účinnější a práce bezpečnější.

Topůrko seker Norden je vyrobeno z vysoce kvalitního dřeva ořechovníku, které se též nazývá hickory a pochází ze zodpovědně obhospodařovaných lesů v Severní Americe (FSC atest). Toto dřevo v sobě kombinuje sílu, houževnatost, tvrdost, tuhost a odolnost proti nárazům, a proto je optimální pro výrobu topůrek k sekerám. Hickory má hrubou texturu, rovná léta a je velmi citlivé na zbarvení a konečné úpravy. Topůrko je ošetřeno speciálním lakem, který se mírně vpije do dřeva, takže se vlivem změny teplot smršťuje a opět rozpíná spolu se dřevem. Tím pádem nepraská, topůrko si zachovává původní prvotřídní vzhled a je chráněno po dlouhou dobu. Chcete-li však obnovit ochranu topůrka, můžete ho občas natřít olejem.

Čepel sekery je s topůrkem spojena patentovaným materiálem Fibercomp™, což je polyamid vyztužený skleněnými vlákny, který je extrémně lehký a pevný, odolný proti zlomení i povětrnostním vlivům. Dřevěné topůrko je vsazeno hluboko do plastové části, která tvoří nejodolnější ochranu proti jeho zlomení při nárazu na poleno v případě, že ho při štípání mineme čepelí. Jedná se o nejbezpečnější spojení čepele sekery s topůrkem. Zalisovaná čepel do plastu topůrka drží bezpečně na svém místě, spojení je odolné vůči povětrnostním vlivům (odolává vlhku, suchu i změnám teplot).

Parametry univerzální sekery Norden N10

  • Rozměry: 47,6 x 19,4 x 3,5 cm
  • Hmotnost: 1201 g
  • Materiál čepele: uhlíková ocel (dvojitě kalená) / PTFE povlak
  • Tvrdost těla čepele: 48HRC
  • Tvrdost ostří čepele: 55HRC
  • Materiál topůrka: dřevo hickory / Fibercomp™ polyamid (vyztužený skleněnými vlákny)

Katalogová čísla

 VýrobceKatalogové čísloTyp motoruVýrobce motoru
-1051143--

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika