00 Kč

Respiro

Respiro
RespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiroRespiro
Značka:
RT Engineering GmbH
Obchodní číslo:
0004188

Kontaktní osobaSTUCHLÍK Petr

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

Reiter Respiro

Pásový shrnovač od firmy Reiter se svým pojetím výrazně odlišuje od ostatních strojů tohoto typu.

Sběrač

Nejmarkatnější je to při pohledu na unikátní sběrač o malém průměru s pevnými, ale odpruženými prsty, které se chovají jako by byly vlečené. Právě zmíněná geometrie prstů sběrače zajišřuje výjiměčnou čistotu sbíraného materiálu. Má ale i mnoho dalších výhod, nedochází k lámání prsů a rovněž jejich opotřebení je menší. V případě, že dojde ke kontaktu se zemí, prst má tendenci po ní klouzat. Malý průměr rotoru znamená menší výšku do které je potřeba materiál zvedat a tedy jak úsporu energie tak stabilnější tok materiálu. Stabilnímu toku materiálu pomáhá kromě kopírovacího válce i přihaněč. Tak je zajištěno plnulé podání materiálu ná pásový dopravník Sběrač je flexibilní a tím pádem je schopný v určité míře přizpůsobit se příčnému profilu terénu.

rotor

Pásové dopravníky

Pásové dopravníky mají samozřejmě nastavitelný směr otáčení. Díky tomu je možné vytvářet buď středový řádek nebo pokládat hmotu na levou, či pravou stranu stroje. Také je možné vytvářet i řádek po stranách (vleo i vlpravu - ze středu na kraje). Dopravníky lze zastavit i když je sběrač v chodu, díky tomu je možné nashromáždit určité množství materiálu a odvézt jej například ze špatně přístupného zákoutí pozemku a tím usnadnit práci následující souprave.

Koncepce

Stroje o záběru 3 m (Respiro R3 profi) nebo 3,5 m (Respiro R3,5 profi) jsou čelně nesené. Respiro R9 je složeno ze dvou jednotek 3,5 m a je návěsné. Pracovní záběr se pak odvijí od způsobu tvorby řádku a jeho šířky. Maximální záběr při tvorbě středováho řádku je 9 m.

U modelu R9 profi je každá jednotka je samostatně zavěšena na rámu a na rozdíl od ostatních sběračů je kopírování zajištěno nikoliv pomocí koleček, ale pomocí plazů, přitom je celý sběrač odlehčován ve zmíněném zavěšení s možností změny přítlaku podle podmínek. Díky tomuto systému kopírování opět klesá možnost nabírání zeminy. Stroj je díky 4 kolům velmi šetrný k půdě i při jeho hmotnosti 6,4 t. Díky vlastnímu čerpadlu poháněnému vývodovým hřídelem dostačuje traktor u výkonu 130 k.

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Kompletní kontakty

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika