00 Kč

Nesené žací stroje NOVACAT

Značka:
Pöttinger
Obchodní číslo:
0002101
Plošná výkonnost:
4,5 ha/h
Otáčky hřídele:
1000 ot.min
Šířka řádku bez disků:
3,6 m

Kontaktní osobaSTUCHLÍK Petr

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

Nesené žací stroje NOVACAT

Nesené diskové žací stroje s pracovními záběry od 2,62 do 4,30 m

Technické údaje

NOVACAT 262NOVACAT 302NOVACAT 352 VNOVACAT 352NOVACAT 352 CFNOVACAT 402NOVACAT 442
ZávěsZadní tříbodovýZadní tříbodovýZadní tříbodovýZadní tříbodovýZadní tříbodovýZadní tříbodovýZadní tříbodový
Kategorie připojeníKat, II / 2Kat, II / 2Kat, III / 2Kat, III / 3Kat, III / 3Kat, III / 3Kat, III / 3
Nájezdová pojistkaMechanická nájezdová pojistkaMechanická nájezdová pojistkaMechanická nájezdová pojistkaHydraulická nájezdová pojistkaHydraulická nájezdová pojistkaHydraulická nájezdová pojistkaHydraulická nájezdová pojistka
Pracovní záběr2,62 m3,04 m3,46 m3,46 m3,46 m3,88 m4,3 m
Přepravní výška3,6 m3,8 m3,99 m
Otáčky hřídele1000 ot./min.1000 ot./min.1000 ot./min.1000 ot./min.1000 ot./min.1000 ot./min.1000 ot./min.
Žací disky6 ks7 ks8 ks8 ks8 ks9 ks10 ks
Žací nože12 ks14 ks16 ks16 ks16 ks18 ks20 ks
Plošná výkonnost2,6 ha/h3 ha/h3,4 ha/h3,4 ha/h3,4 ha/h4 ha/h4,5 ha/h
Opotřebitelné plazy4 ks5 ks6 ks6 ks7 ks8 ks
Plazy pro zvýšené strniště4 ks5 ks6 ks6 ks6 ks7 ks8 ks
Plazy pro zvýšené strniště vnitřní / vnější1 ks1 ks1 ks1 ks1 ks1 ks1 ks
Minimální příkon60 k70 k80 k80 k120 k90 k110 k
Minimální příkon s ED70 k80 k120 k
Minimální příkon s RCB70 k80 k120 k
Hmotnost910 kg930 kg1030 kg980 kg1460 kg1040 kg1080 kg
Hmotnost s ED1160 kg1260 kg1340 kg
Hmotnost S RCB1230 kg1330 kg1390 kg

Žací lišta

Srdcem generace diskových žacích strojů je osvědčená žací lišta. Diskové žací stroje mají v našem programu dlouholetou tradici. Lišty byly vyvinuty a jsou vyráběny v mateřském závodě v Grieskirchenu. Tradičními vlastnostmi žacích strojů od společnosti PÖTTINGER jsou prvotřídní kvalita řezu, lehkost a stabilita. Konstrukční detaily Vám zaručují funkčnost a dlouhodobou životnost.

Optimální tok píce - čistější píce

Zachycování a předávání píce bez jejího znečištění jsou důležitá kritéria pro šetrnou techniku sečení. Zvýšeného dopravního účinku a s tím spojeného lehkého chodu bylo dosaženo zploštělými kuželovými plochami na žacím disku. Díky tomu je píce dopravována lehce a plynule. Nelze opomenout nižší spotřebu paliva, neboť když tok píce vázne, dochází ke ztrátě výkonu. Pöttinger garantuje bezproblémové sečení i na příkrých svazích.

Dokonalá kvalita sečení

Zploštělá přední strana lišty umožňuje půdě odcházet spodní stranou a odděluje ji od posečené hmoty. Kromě toho se nože pohybují v malé vzdálenosti od horní hrany lišty a protiostří. Díky tomu je kvalita pokosu prvotřídní i u ležícího porostu nebo suchých a nehnojených pastvin. Optimalizované překrývání oběžných drah nožů.

Disky s dlouhou životností

Oválné ploché žací disky jsou z kalené jemnozrnné oceli – velmi dlouhá životnost. Rychloupínání nožů pro snížení nároků na údržbu.

Zvýšené disky ve volitelné výbavě

Zvýšený dopravní účinek disků při práci na svahu nebo při tvorbě úzkého řádku.

Koncové čepy hřídelů

Každý koncový čep hřídele je sešroubován s ozubenými koly. Čep hřídele je tak možné nenákladně vyměnit.

Robustní uložení

Dvouřadá kuličková ložiska s roztečí dvou řad ložisek 60 mm garantují optimální zachycování rázového zatížení.

TRI DRIVE - pár ozubených kol

Jistota spolehlivosti

Přímý pohon čelních ozubených kol s téměř stejně velkými průměry pro pohon disků a mezikol. Všechna kola jsou tvrzena a broušena, což zajišťuje tichý chod a dlouhou životnost.

  • Čelní ozubená soukolí pohonu s koly s počtem 39 a 50 zubů.
  • Tři zuby v záběru - lepší přenos výkonu - plynulejší chod.
  • Nová povrchová úprava zubů ozubených kol zajišťuje snížení hlučnosti žací lišty.

Odolné plazy

Široké plazy z kalené zušlechtěné oceli brání ulpívání půdy a zachycují nárazy. U strojů Pöttinger samozřejmě součást sériové výbavy.

Při opotřebení je možné našroubované plazy snadno vyměnit. Na přání je možné namontovat přídavné plazy.

Na přání je možné pomocí plazů pro vyšší strniště zvětšit výšku řezu na 30 až 120 mm. Plazy pro vyšší strniště s velkým poloměrem a širokou opěrnou plochou snižují opotřebení.

  • Plazy pro zvýšené strniště s výškou řezu + 20 mm.
  • Plazy pro zvýšené strniště s výškou řezu + 40 mm.
  • NOVINKA: Plazy pro zvýšené strniště také pro vnější disky.

Rychloupínání nožů

Rychlá a jednoduchá výměna nožů – jde to tak snadno! Pružný třmen přitlačuje nůž k žacímu disku. Dobré upevnění garantuje spolehlivost.

  • Nůž je držen silným pružinovým držákem.
  • Dlouhé těžké nasazení vyžaduje vysokou kvalitu nožů, proto jsou originální nože Pöttinger vyrobeny z vysoce kvalitní oceli.
  • Praktický box pro uskladnění náhradních nožů.
  • Šroubované čepy nožů V případě potřeby je možné jej nenákladně vyměnit. Šroubový spoj je zapuštěný a tím chráněný před opotřebením.

Modulová konstrukce

Příruby ložisek a šroubové spoje jsou pomocí těsnicích kroužků absolutně těsné. Jednoduchá údržba díky modulové konstrukci - čelní kola a uložení lze vyměnit jako celek, mezikola lze snadno vyměnit vedlejšími otvory - jednodušeji to nejde.

Závěs a nájezdová pojistka

Hydraulicky ovládané rameno

Pomocí hydraulicky ovládaného čepu závěsu na levé straně lze žací stroj jednoduše agregovat s traktorem – již není potřebné následné seřízení šroubem spodních táhel závěsu traktoru. To garantuje správné odlehčení žacího stroje a vysokou půdní světlost (min. 50 cm). Hydraulicky ovládané rameno je u NOVACAT 262 a 302 (bez zařízení pro úpravu pokosu) ve výbavě na přání.

Nesené žací stroje s vertikální dopravní polohou

NOVACAT 262 / 262 ED / 262 RC / 302 / 302 ED / 302 RC

NOVINKA: NOVACAT 352 V

Pohon

Poddajné hnací ústrojí: Kloubový hřídel – úhlový převod – dvojitý kloub v odklízecím bubínku – čelní kolo prvního žacího disku. Garance tichého chodu žací lišty.

  • Přetěžovací spojka a volnoběžka chrání stroj před poškozením.
  • Převodovka v olejové lázni.

Oboustranné uchycení lišty

Oboustranné zavěšení lišty stabilizuje žací lištu a chrání ji před nežádoucí deformací. Klidný chod stroje s prodlouženou životností ozubených soukolí i ložisek.

Dopravní poloha - naprosto bezpečná

Stroj se vyklápí pomocí dvoučinného ovládacího mechanismu. Vertikální výkyv žacího stroje 115° (přes osu traktoru) pro nižší výšku při dopravě a rovnoměrné zatížení traktoru. Žací stroj nebrání řidiči ve výhledu zpětným zrcátkem.

”Plovoucí řez“ je dlouholetým znakem žacích strojů PÖTTINGER

Již od 80-tých let prosazujeme myšlenku ”plovoucího řezu“ v konstrukci našich strojů. Rovnoměrný řez je dosažený pouze šetrnou technikou sečení.

Středové uložení pro optimální kopírování nerovností

Při středovém uložení NOVACAT je žací lišta odlehčována v celé své šířce. Tím se sníží tažný požadovaný výkon traktoru – enormní výhoda při sečení s lamačem! Především při nerovných a příkrých plochách je velký výkyvný rozsah výhodou (+/- 22,5 stupňů).

Nesené žací stroje s horizontální dopravní polohou

NOVACAT 352 / 352 ED / 352 RC

NOVACAT 402 / 442

Perfektní konstrukce

Pomocí hydraulicky ovládaného čepu závěsu na levé straně lze žací stroj jednoduše agregovat s traktorem – již není potřebné následné seřízení šroubem spodních táhel závěsu traktoru. Vysoká půdní světlost stroje při otáčení na úvratích.

Transportní polohy

Pro dopravu jsou tyto stroje vykývnuté vodorovně v ose traktoru. Mechanismus pro přestavení plní současně funkci nájezdové pojistky při práci. Při zvednutí je žací lišta automaticky fixovaná ve středové poloze.

NOVACAT 352 CF - Shazování řádků se šnekovým dopravníkem

CROSS FLOW - Tvorba řádku bez nutnosti použití lamače

S žacím strojem NOVACAT 352 CF se šnekovým dopravníkem nabízíme zákazníkům technologii sklizně píce s minimalizací znečištění. Redukce operací při sklizni a malá energetická náročnost stroje snižuje celkovou spotřebu PHM.

Hospodárné řešení

S diskovým žacím strojem NOVACAT 352 CF se šnekovým shazovacím dopravníkem můžete těžit z výrazně nižších investičních nákladů na technologii sklizně. Inovativní řešení shazování řádků bez nutnosti využití kondicionéru umožňuje snížení nákladů o 30% v porovnání s konvenčními systémy. Redukce přejezdů pro minimalizaci utužení půdy. Čistá sklizeň s redukcí pracovních operací a nákladů.

Snadno a flexibilně

Uzavřený šnekový dopravník pro bezztrátovou sklizeň píce. Na přání lze CROSS FLOW doplnit o plachtu, s níž lze nastavovat šířku odkládaného řádku.

Snadno přestavitelný zadní kryt pro možnost odkládání pokosu do řádku nebo na široko.

Modely s možností úpravy pokosu

Prstový lamač ED

Pomocí nastavitelné intenzity narušení píce a širokému rozhozu prosychá krmivo rychleji. Prsty ve tvaru V z kalené oceli zaručují kontinuální tok píce a vysokou životnost. Prsty jsou elasticky uloženy v pryžových prvcích. Spirálové uspořádání prstů lamače.

EXTRA DRY – urychlení prosychání

Rotor dopravuje píci přes rozhazovací plechy, které rozhazují píci po celém pracovním záběru. Každou lamelu lze individuálně nastavit. Píce je ukládána načechraná rovnoměrně po celé ploše. Každou lamelu lze individuálně nastavit. Formování řádku je umožněno nastavitelnými řádkovacími plechy

Pro ještě větší flexibilitu

Přímý pohon rotoru klínovými řemeny z pohonu žací lišty s odpruženým napínákem řemenů. Rychlá (de)montáž jedním pracovníkem bez nutnosti použití nářadí!

  • Demontáž lamače a řemenů je lehce proveditelné bez použití nářadí.
  • Pohon lamače chráněný krytem.
  • Vnější kontrola napnutí ozubených řemenů.
  • Maznice jsou vyvedené na dobře přístupné místo.

Mačkací válce RCB

Do sebe zapadající válce mačkají rovnoměrně stébla a pokládají rovnoměrný koberec píce. Mačkací válec je z důvodu šetrného zpracování především vhodný pro vojtěšku a různé druhy jetele. Podélné narušení stonků s rovnoměrným odkládáním píce. Spirálovité uspořádání obou válců.

Spolehlivost a dlouhá životnost

Robustní centrální trubka má průměr 140 mm a tloušťku stěny 5,6 mm. Na centrální rouře je navulkanizován profil polyuretanového válce o vnějším průměru 200 mm.

Spolehlivý pohon

  • Oba válce jsou poháněné.
  • Pohon válců ozubený řemeny pro eliminaci znečištění olejem.
  • Do sebe zapadající válce rovnoměrně lisují pokos a vytváří tak homogenní krmivo
  • Horní válec je výškově pohyblivý, vzdálenost válců je možné nastavit
  • Přítlak obou válců je pružinami nastavitelný.
  • Maznice jsou vyvedené na dobře přístupné místo.

Parametry

Plošná výkonnost:4,5 ha/h
Otáčky hřídele:1000 ot.min
Šířka řádku bez disků:3,6 m
Šířka řádku 4 shrnovací disky:2,6 m
Šířka řádku 2 shrnovací disky:3 m
Pracovní záběr:4,3 m
Plazy pro zvýšené strniště:8 KS
Opotřebitelné plazy:8 KS
Žací disky:10 KS
Žací nože:20 KS
Hmotnost:1070 kg
Nájezdová pojistka:Hydraulická
Elektrické připojení:1x zástrčka pro světlo se 7 póly pro výstražné tabulky
Řádkování / lamač:Shrnovací disky
Hydraulický přípoj:1x jednočinný pro vyklopení, 1x dvojčinný pro hydraulické vyklápění
Ochranné zařízení:čelní kryt sklopitelný, výklopné stranové kryty
Shrnovací disky:bez shrnovacích disků
Profil kloubové hřídele:1 3/8" 6 drážkový
Připojení:kat. III / šířka 3
Závěs:zadní tříbodový
Min. výkon traktoru:110 k

Média

Video

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika