00 Kč

IMPRESS VC

Novinka
Značka:
Pöttinger
Obchodní číslo:
0004588

Kontaktní osobaSTUCHLÍK Petr

Tato řada obsahuje následující typy:

Popis

Lisy PÖTTINGER IMPRESS VC

Lis s variabilní lisovací komorou kombinovaný s ovíječkou

Základní technické parametry:

IMPRESS 155 VC PROIMPRESS 185 VC PRO
Průměr balíku0,8 - 1,55 m09 - 1,85 m
Šířka balíku1,2 m1,1 - 1,5 m
Minimální výkon traktoru130 k150 k
Požadovaný výkon čerpadla hydrauliky60 l/min při 180 barech60 l/min při 180 barech
Počet otáček vývodové hřídele1000 ot./min.1000 ot./min.
Pick-up Breite (DIN 11220)2,3 m2,3 m
Počet řad prstů5 ks5 ks
Počet nožů max.32 ks32 ks
Délka7,24 m7,24 m
Šířka2,89 m2,89 m
Výška2,83 m3,1 m
Pneumatiky520/55 R 22,5" - vnější šířka 2,91 m520/55 R 22,5" - vnější šířka 2,91 m
Hmotnost základního stroje7700 kg7900 kg

Základní výbava

PodvozekTandemová náprava
Brzdová soustavaVzduchové brzdy
AgregaceUniverzální oj s možností plynulého mechanického nastavení
ZávěsOko 40 mm
Kloubová hřídelJednostranný širokoúhlý, s pojistkou proti přetížení
Profil kloubové hřídele1 3/8" 6 drážkový
Sběrací ústrojíS vkládacím válečkem, Příčný výkyv 120 mm
Opěrná kolaVýkyvné kopírovací kolečko
RotorPatentovaný rotor LIFTUP, 4 řady přesazených hvězdic
Řezací ústrojíŘezací ústrojí FLEXCUT s 32 noži TWIN BLADE s oboustranným ostřím, Mechanicky řaditelná skupina nožů, Nonstop jištění každého nože
Nosník nožůHydraulicky ovládané řezací ústrojí a dno, Patentovaný (stranově vysunutelný) nosník nožů EASY MOVE
Lisovací komoraNavržené pro maximální provozní spolehlivost a flexibilitu, 3 nekonečné pásy
Přední dílTangenciální tok píce do lisovací komory, 2 agresivní válce (horní a spodní)
Zadní stěnaHydraulická zadní stěna
VázáníVázání do sítě, Automatika ISO v závislosti na rychlosti vázání
Mazání řetězůProgresivní mazání ložisek, Automatické mazání řetězů
OvíječkaRamena fólie ovíječky se spodním uložením, Kontrola fólie, Pohodlné zadní ovládání pro všechny funkce ovíječky a zásobníku fólie, Pracovní světla LED, maják a kamera (bez monitoru)
OvládáníElektronické komfortní ovládání POWER CONTROL, ISOBUS kompatibilní
Hydraulický přípoj1 x jednočinný BG 4, 1 x volné zpětné vedení BG 4, 1 x Load Sensing BG 2
Elektrické připojení1 x zástrčka pro světlo se 7 póly

Lis s integrovanou ovíječkou IMPRESS

S novou kombinací lisu s ovíječkou rozšiřuje společnost Pöttinger nabídku lisů na kulaté balíky IMPRESS. Nové modely kombinují všechny funkce lisů IMPRESS s plně automatickým systémem ovíjení a umožňují tak vysokou pracovní rychlost a výkonnost. Koncepčně nová konstrukce ovíječky je speciálně přizpůsobená vysokému výkonu lisu. Kromě toho má ovíječka vysoký stupeň všestrannosti v závislosti na průměru balíků (od 1,10 m do 1,50 m) a požadovaném počtu ovinutí i překrytí fólie. Balík je po slisování ihned zabalený, což má pozitivní vliv na kvalitu výsledného krmiva. Dvě operace lze provádět při jednom přejezdu.

 

V nabídce jsou kombinace IMPRESS 125 FC PRO s lisem s pevnou lisovací komorou a IMPRESS 155 VC PRO s lisem s variabilní lisovací komorou. Terminály POWER CONTROL nebo ISOBUS s automatizací všech funkcí nebo s možností postupného ručního ovládání. Navíc je k dispozici režim "dvojitý zásobník" při sklizni sena a slámy. Pro údržbu a servis je k dispozici pohodlná zadní řídicí jednotka.

Rozteč nožů 36 mm - u lisů na kulaté balíky první na světě

  • Lis s roztečí nožů pouhých 36 mm pro vyšší slisovanost senáže pro zlepšený proces konzervace.
  • Vyšší hmotnost balíku až o 15% s využitím až 32 nožů.
  • Snížení potřeby skladovacích prostorů.
  • Menší nároky na logistiku dopravy a manipulaci.
  • Nižší celkové náklady na dopravu a skladování.
  • Vyšší hospodárnost sklizně redukcí nákladů na síť a fólii.
  • Nejlepší kvalita krmiva při nejnižších nákladech na sklizeň, dopravu a skladování.

 

Koncipované pro obrovskou výkonnost

 

Nový IMPRESS 185 VC PRO je variabilní lis na kulaté balíky kombinovaný s ovíječkou, který je vhodný zejména pro podniky služeb a velké společnosti. Díky vysoké flexibilitě velikosti balíků od 0,90 m do 1,85 m je IMPRESS ideální volbou pro neustále se měnící požadavky na sklizeň.

 

Řízený sběrač s maximální průchodností

 

2,3 m široké sběrací ústrojí nabízí mnoho výhod – rychlý sběr širokých řádků. 5 řad prstů sběrače je vedeno ve vodicích dráhách na obou stranách. Prsty jsou v místě dotyku s pozemkem po směru jízdy, což způsobuje, že nejsou poškozovány drny, nedochází k vymršťování nečistot a ke zbytečnému opotřebení prstů. Garance čisté sklizně. Dvě pohyblivá ramena umožňují úplnou volnost pohybu sběracího ústrojí. Příčný výkyv sběrače 120 mm pro dokonalé kopírování nerovností. Odlehčený sběrač s vynikajícím podélným i příčným vedením. Díky výškově nastavitelným kopírovacím kolům 16 x 6,5-8 je průjezd zatáčkami obzvlášť šetrný vůči povrchu terénu.

LIFTUP s horním plněním

 

Horní tok materiálu nabízí mnoho pozitivních výhod - LIFTUP s tangenciálním tokem píce do lisovací komory. Dlouhý dopravní kanál zajišťuje rovnoměrné plnění komory. Stálá forma balíku i při vícenásobné manipulaci. Tangenciální vedení sklízeného materiálu pro jistý start lisování balíku. Dva páry (horní a dolní) agresivních startovacích válců. Stabilní vkládací rotor je s průměrem 650 mm. Jistý start lisování balíku v každé situaci. IMPRESS zpracuje každý materiál – krátký, dlouhý, suchý, zavadlý, seno, slámu nebo senáž.

 

Jedinečná kvalita řezu až po okraj balíku

 

PÖTTINGER, světová jednička v segmentu samosběracích vozů, přenáší své zkušenosti i do konstrukce lisů na kulaté balíky. Krátká řezanka usnadňuje manipulaci s balíkem při následném krmení nebo podestýlce. Jedinečné řešení s mnoha výhodami. Originální výsuvný nosník nožů FLEXCUT je vybavený 32 noži TWINBLADE s oboustranným ostřím. Rozteč nožů 36 mm po celé šířce rotoru. IMPRESS nabízí stranově výsuvný nosník nožů EASY MOVE. Toto řešení nabízí maximální pracovní bezpečnost a celkový komfort obsluhy. Výměnu nožů lze provádět ve vzpřímené poloze těla mimo prostoru lisovací komory. Čím vyšší je počet nožů, tím důležitější je snadná údržba. Elegantní a pohodlné řešení výměny nožů u lisů IMPRESS. Nonstop jištění každého nože. Variabilní mechanické řazení skupin nožů pro flexibilní využití. TWIN BLADE s otočným ostřím – dvojnásobná životnost a provozní připravenost. Unikátní konstrukce řezacího ústrojí lisů.

 

Ovíječka ukazuje sílu

 

Nový IMPRESS 185 VC PRO zahrnuje přirozeně také požadavek na vysokou výkonnost. Ramena fólie ovíječky se spodním uložením – jedinečný technický koncept pro vysokou výkonnost a snadnou manipulaci s rolí fólie při výměně (nízká výška ramen stroje). Pro ovinutí slouží dvě ramena s otáčkami 36 ot./min. Snadné nastavení překrytí fólie od 50 do 70 procent. Přesun balíku z lisu na stůl ovíječky je zajištěný lineárně pohyblivou přenosovou jednotkou. Výměna rolí fólie je rychlá a snadná i díky hydraulicky sklopným zásobníkům rolí (v počtu 2x6), které jsou umístěné v chráněném prostoru bez možnosti znečištění. Stroj je navíc vybavený i systémem kontroly poškození fólie. Na ovíječce je integrovaný sklopitelný odkladač balíků s tlumičem (volitelná výbava), který umožňuje odkládání balíku také na rovnou plochu. Technologická spolehlivost sklizně se zvýšenou ochranou fólie i samotných balíků. Pohodlné ovládání panelem z kabiny traktoru.

Média

Video

Dokumenty

Chcete dostávat lákavé nabídky přímo do své e-mailové schránky?

Zobrazit aktuální newsletter

O nás

Jsme profesionální a především ryze český e-shop, který je svým zaměřením na širokou zemědělskou veřejnost největší ve své kategorii.

Můžeme se pochlubit více než 60letou tradicí a zkušenostmi.

Toto vše z nás dělá jedničku na trhu se zemědělskou technikou u nás.

Kontakt

Telefon centrála: +420 389 012 211
Email centrála: info@agrozet.cz
Email e-shop: eshop@agrozet.cz
Veškeré kontakty ZDE

AGROZET České Budějovice, a.s.
U Sirkárny 501/30
370 04 České Budějovice
Česká republika